Melyik a legjobb szúnyogriasztó kütyü

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A nyaralók vagy a horgászok legnagyobb bosszúsága a mai napig a szúnyogok jelenléte. Az ár levonulásával még nagyobb számban jelentkeztek a vérszívó rovarok, az emberek számos újdonsággal próbálták felvenni velük a harcot.

A szúnyogok elriasztására bevált módszernek tűnt, a sípoló hang, mely szárnycsapásaik hangját utánozza és ez taszító hatással van rájuk. Ámde a csuklóra felszerelhető szerkezet zajkibocsátása ránk, emberekre is rossz hatással van. A magas frekvenciájú hangot leginkább a fiatalabbak hallják, de ez épp elég is ahhoz, hogy veszítsen népszerűségéből. A Protektor elnevezésű készülék 5 ezer forintos ára, nem térül meg, legalábbis a készüléket vizsgálók szerint.

Hatékonyabb módszer azonban az UV lámpa, ugyanis a hangoknál sokkal fontosabb a rovarok számára a fény jelenléte. A csalogató izzók áramütést mérnek a kíváncsiskodó szúnyogokra, ámde más rovarokra is. Az ártalmatlan rovarok megölése ne legyen célunk, ezért leginkább házon belül használjuk ezt a 25 ezer forintba kerülő készüléket. Álmunkat nem fogják megzavarni ezentúl a szúnyogok, de nyaralásunkat igen, hiszen a nyarat valószínűleg a szabadban töltjük. 

Thermacell nevű szúnyogriasztó a horgászok számára legalkalmasabb eszköz, drágasága ellenére igen hatékony kivéve szeles időben, de horgászni úgysem ilyen időben fogunk. A 20 méteres körzetben hatásos készülék kulcsa a krizantém virágából kinyert aroma, mely apró gázláng segítségével jut a levegőbe és riasztja el az arra tévedő vérszívókat. Természetesen csak kültéren használható, a készülékben lévő gázpalack 12 órás élettartammal rendelkezik.