Ifjú táborozó horgászok

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Immáron hetedik alkalommal került megrendezésre a Máriapócsi Horgász Egyesület által szervezett horgásztábor. A fiatal horgászok megismerkedhettek a pecázás minden apró trükkjével és elsajátíthatták a fontos tudnivalókat.

„A rendezvény legfőbb céljául azt tűztük ki, hogy a résztvevők eseményekben, színes programokban és oktató-nevelő előadásokban gazdag napokat tölthessenek el Máriapócson” – mondta el Tóth Árpád főszervező, az egyesület elnöke. „A horgászat mellett komoly hangsúlyt fektettünk a környezetvédelem népszerűsítésére is. A gyermekek megismerkedhettek egyesületünkkel, az általunk üzemeltetett horgásztavakkal, továbbá a környezetvédelmi tevékenységünkkel.”

A táborban nem csak a halaké volt a főszerep, ugyanis a fiatalok megismerkedhettek a Máriapócsi Szabadidő Park környékén élő állatokkal is. Többek között mezei nyulat, fácánt, vadkacsát és még sok vadon élő állatot ismerhettek meg a gyerekek.

„Az idei tábor munkájában 24 gyermek vett részt, akik Budapesttől Tunyogmatolcsig számos településről érkeztek”– folytatta Tóth Árpád. „ A fiatalok több érdekes előadást is hallhattak. Szó volt többek között a helyi tóban élő halak és a növények kapcsolatáról, a pergető horgászatról, valamint a Nyírség és a Bereg védett növényeiről.”

A természetvédelem mellett a helyi nevezetességek sem szorultak a háttérbe. Megtekintették a bazilikát, megismerhették annak történetét a Mária kegykép történetével együtt. Ráadásul a Baziliták Rendházában egy igazán különleges kiállítás szemtanúi is lehettek. Végezetül a fatemplom bemutatásával zárult az izgalmas programsorozat.

A résztevő gyerekek körében talán a legnagyobb sikert a házi horgászverseny aratta.  A korábbi táborok fényében, idén sem maradhatott el a már hagyománynak számító túra. Ennek során a gyerekek szálláshelyétől, a Máriapócsi Lelkigyakorlatos és Zarándokháztól gyalog jutottak el a tavakhoz, ami 1,5 km hosszú túrát jelentett.

Úgy gondolom, hogy a sok támogatásnak köszönhetően tartalmas hetet tölthettek el a fiatalok ebben a horgásztáborban” – tette hozzá befejezésül az egyesület elnöke.