Kézzel fog cápát egy férfi

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Ízlések és pofonok, ahogyan a mondás tartja, ám valószínűleg szinte mindenki egyet ért velem abban, hogy nem éppen a legideálisabb módszer a puszta kézzel való horgászat, főként akkor, ha egy veszedelmes cápa az éppen aktuális ellenfél.

Egy vérbeli sporthorgász kifogja a méretes példányt, lefotózza, majd megtisztelve a természetet és az ellenfeleit visszaengedi az állatot. Cikkem főszereplője is valahogy így vélekedik, ám ő nem egy általános pontyot vagy harcsát ejt el, hanem egy cápát! A 24 éves Elliot Sudal fittyet hányva a veszélyre, egyszerűen begázol a vízbe, és test-test ellen küzd meg a vérszomjas ragadozóval.

Sudal saját állítása szerint száz cápát birkózott le az elmúlt nyolc hónapban, a legnagyobb három méteres volt. „Kihúzom őket a partra, lefotózom, majd elengedem, hadd menjenek. Természetvédő vagyok, nem akarom a cápákat sem megenni, sem bántani" – állítja a bátor horgász (?).

A „hivatásos természetvédők" természetesen tiltakoznak. Ők ugyanis azt vallják, hogy a partra vonszolt halakat komoly károsodás érheti annak ellenére, hogy látszólag sértetlenül elúsznak, ám nem tudni, hogy a későbbiekben mi történik velük. Éppen ezért joggal nevezhetjük akár állatkínzásnak is! Legfőképpen azért mert valószínűsíthetőleg mindennek a célja, csupán az, hogy a fiatalember rögtönzött sztár legyen a parton és az interneten. 

Az első mondat itt is megállja a helyét, mi szerint ízlések és pofonok, a fiatalemberrel kapcsolatban döntsön mindenki saját belátása szerint, hogy ellenzi, vagy éppen csodálja az illetőt. Bár nem valószínű, hogy ugyanilyen büszkén feszítene, ha egyszer a nyílt vízen találkozna egy cápa óriással, mondjuk szörfözés közben…