Jobbak a fogási esélyek Dunaföldváron

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A Dunaföldvári Sporthorgász Egyesület az elmúlt két évet arra szánta, hogy stabilizálja a szervezet anyagi helyzetét.

A Dunaföldvári Sporthorgász Egyesület solti Kis-Dunán található horgásztanyája az 1950-es évek elején épült, melynek épületein az idő nyomot is hagyott, viszont a környezete szépen elrendezett és szeméttől mentes.

Kiss Lajos Csaba, aki 1988-ban lépett be az egyesületbe még gyerekként, már két éve az egyesület elnöke. Elmondása alapján az elmúlt két évet arra fordították, hogy 21. századivá tegyék a népes civil szervezet működését. Ahhoz ,hogy megfelelő legyen, szükséges a tagok toborzása, hogy minél többen legyenek és minél több horgászjegyet váltsanak. Továbbá szükséges a stabil gazdálkodás létrehozása, ami alapfeltétel a két négy órában foglalkoztatott alkalmazott „eltartásához”. Mindezek talán sikerültek is, hiszen az egyesületnek 450-500 tagja van beleértve a gyerek és ifjúsági horgászokat, és a más településen élőket is. Az anyagi helyzetet is sikerült stabilizálni, hiszen idén már 270-en váltottak horgászjegyet a Kis-Dunára.

Kiss Lajos Csaba elárulta, hogy kilencmillió forint van most a számlájukon, amiből négymillió forint a megtakarítás, ami jól jön majd a jövőre esedékes vízgazdálkodási pályázatnál, hiszen arra számítanak, hogy versenyezniük kell majd a vízkezelési jogért, ahol fontos szempont lehet a stabil működés. A tagokat leginkább a halfogási esélyek érdeklik, nem csak a pénzügyi stabilitás, de e tekintetben sem panaszkodhatnak, hiszen a solti Kis-Dunán már több nagyobb, kapitális példány akadt horogra.

Karádi Péter horgász az évből 300 napot itt kezd, és szerinte mostanában felpezsdült az élet, mivel több a társadalmi munka, más a hozzáállás, továbbá jobban meg van tervezve és szervezve a telepítés.

Ha pedig kedvet kapunk a Kis-Dunához, akkor nem fogunk csalódni, hiszen szép példányokra bukkanhatunk.