Fellendült halfogyasztás

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Megérkeztek az igényes halfogyasztók a Balatonra. Bár a közkedvelt hekk népszerűsége még mindig töretlen, egyéb halfajták is címlapra kerültek-, mesélik a Balaton parti vendéglátósok.

Egyre népszerűbbek a magyar halak, sokan keresik a süllőt, a pontyot vagy a keszeget. Éppen ezért, akad olyan étterem, ahol emiatt hetente több kilogramm különlegességet is be kell szerezni, hogy kielégíthessék a vendégek kívánságait.

A magyar halak iránt a szezon berobbanásával ugrásszerűen megnőtt a kereslet - meséli a halsütő vezetője. Sőt a többségnek kifejezetten balatoni halra fáj a foga.

Huszár László, tulajdonos, Sió Halsütő:

- A süllőt szoktam ajánlani, mert azt én úgy hívom, hogy a Balaton kincse. Nagyon nemes, nagyon finom, ahogyan a ponty is. Ugyanakkor van, aki a keszeget szereti - az idősebb korosztály általában, több a szálka benne, viszont az íze páratlan.

Találkoztam már olyannal is, aki nem az árakat nézi, csak bejön, és azt mondja, hogy balatoni halat szeretne.

A süllőt egészben sütik, így a legtöbb fél kilónál kezdődik, ezért egy Balaton-kincséért - ahogy a halsütő fogalmazott - legalább 3100 forintot fizetnek. Már az igényes, jellegzetes balatoni étkekre szívesen áldozó nyaralók töltik szabadidejüket a Balatonnál - magyarázza az étterem vezetője.

Mindezek mellet megtalálható még a jól ismert hekk és a hal lé, vagyis a halászlé is.

Akármit is választ Ön, családja, vagy ismerőse, biztosan nem csalódik, ugyanis hazánk telis-tele van páratlan halételekkel.