A jó fotó

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Manapság nem elég, ha csak mi látjuk. Egy nagy hal kifogása, egy egyéni csúcs megdöntése, vagy akár egy gyönyörű naplemente a csónakból nézve - kedvelt szórakozásunkká vált, hogy megosszuk ezen élményeinket mással is, ám ennek eredményessége érdekében van pár alapszabály melyet el kell sajátítanunk.

Ha horgászásról van szó, első fontos szabály természetesen a fény kérdése. Sötétben, vaku fényénél sosem fognak jó képek készülni, az éjszakai élővilág ilyen fajta megzavarása egyébként sem a jó horgász ismérve. A nap fénye a barátunk, de egyben az ellenségünk is lehet ha nem jó szögben próbálunk képet készíteni: soha ne próbálkozzunk úgy, hogy nappal szemben állunk!

A horgászat alapvetően nem stabil, nehezen megörökíthető pillanatokkal van tele, a mozgásban lévő folyamatokat csak a saját stabilitásunkkal tudjuk ellensúlyozni. Tartsuk mindig fixen a fényképezőgépünket, ha igazán jó minőséget szeretnénk kicsikarni magukból, szerezzünk be állványt. Csónakban ez különösen hátrányt jelent, leginkább csak a partról próbálkozzunk profi képek exponálásával. Amíg beletanulunk, és gyakorlottabbá nem válunk, ajánlatos próbagépet magunkkal vinni, nehogy a legféltettebb fotómasinánk a vízben landoljon.  

Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg róla, hogy jól gondoljuk át mit szeretnénk megörökíteni még mielőtt fotózásra adnánk a fejünket. Ne menjen ez a horgászás élményének rovására, még akkor sem ha csak mi látjuk egyedül a nagy pillanatot.