USA legegészségtelenebb étele!!!

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Ha egészségtelen étkezésről van szó, mindenkinek azonnal az USA jut eszébe. Nagymértékű elhízás, gazdagság és a gyorséttermek népszerűsége. Nem sokat tévednek, akik erre gondolnak, de mi van, ha mégis egy egészségesnek tűnő halétel a legegészségtelenebb? 

Long John Silver étteremhálózat Big Catch elnevezésű zsíros étele a legveszélyesebb- tekinthetjük újabb alaptalan rémisztgetésnek, de az amerikai Közérdekű Tudomány Központja ezt állítja. A kérdéses étel egy afféle sült hal, mely más körülmények között az emberek tudatában, mint kiegyensúlyozott, semmi veszélyt (talán csak a szálkákat) nem tartogató ételt jelent.

Az emberek számára ajánlott napi telítetlen zsírsav 2 gramm, míg ez a fogás 33-at tartalmaz. Mondhatnánk, nem fogyasztunk gyakran ilyesmit, viszont már egy alkalom után pótoljuk 2 heti telítetlen zsírsav adagunkat. Aki a hátralévő két hét egyik napján sem fogyaszt több zsíros ételt, nyugodt szívvel dőlhet hátra, ám erre nincs sok esély. A zsír főleg a szívinfarktus kockázatát növeli, aminek egyre nagyobb a valószínűsége, főleg ha számításba vesszük a 19 gramm telített zsírsavat melyről még nem esett szó. A fogást korlátozott ideig kínált különlegességként hirdetik, így tehát van rá esély, hogy a jövőben kikerül a forgalomból, hiszen más intézkedés még nem került napirendre az ügy érdekében.