INLINE DROP-OFF KIT – Egy apróság, ami megkönnyíti a sikeres horgászatot

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Bizonyosan több horgásznak okozott már bosszúságot a nádasba vagy a víz alján lévő iszapba beakadt ólom vagy horog. Pontosan erre a célra fejlesztett ki a FOX egy újabb nagyszerű terméket, a tőlük már megszokott kiváló minőségben. Ez pedig nem más, mint az INLINE DROP-OFF KIT, ami ahogyan a nevében is benne van, könnyedén leválik, amint egy nagyobb akadályba ragad. Ez az új EDGES termékskála részét képezi.

Egyes horgászok, akik a korábbi FOX ólmokat használták a partközeli sekély vizes horgászathoz valószínűleg elégedetlenül tapasztalták, hogy a cég korábbi ólom gyártmányai mennyire masszívak. Amivel nem is lenne semmi baj, viszont abban az esetben ez problémát okozhat, ha beleakad egy hínáros vagy nádas területbe a felszerelés, hiszen ilyenkor a isten se tudná onnan kibogozni… Ilyenkor az a legcélszerűbb, ha megválunk az ólomtól. Erre a célra fejlesztették ki az új terméket, amely könnyedén leoldódik, megspórolva ezzel a pecás idejét és energiáját egyaránt.

A rendszer egyik fő alkotóeleme egy betét, aminek a tetején megy be a zsinór és az oldalán jön ki. A betét belső részét gumiborítás takarja, ami elősegíti az ólom szorulását. Ezek után a szokott módon könnyen felszerelhető az ólom.

A termék fejlesztői nagy odafigyeléssel alkották meg a rendszer színösszetételét. Arra törekedtek, hogy minél természetesebb és harmonikus színeket használjanak, hogy a vízben teljesen észrevétlen maradhasson a felszerelés. 

A fent említett termék kiválóan megállja a helyét a kényesebb területeken, ahol általában megbújnak a halak.

Amikor kapás van, akkor az a legfontosabb, hogy az ólom gyorsan leváljon. Ez pedig úgy  történik, hogy a ha megfeszíti a horog előkét, elkezdi mozgatni az ólmot, melynek következtében az azonnal leválik. Ezután a hal feljön a víz felszínére, kicsit megzavarodik, így viszont már könnyebben ki lehet vezetni azt a nyílt vízre. Ez a gyors leválás jelentősen megnöveli a halfogási esélyeinket még akadókkal teli vízben is.

Ha meg akarjuk növelni a nyomás erősségét, amit a halnak vagy az akadónak kell kifejtenie, hogy az ólom leváljon, a készlet tartalmaz egy hátsó gumihüvelyt is. 

Összességében ez egy nagyon hasznos kis kiegészítő, ami nagyon segítséget nyújthat azoknak a horgászoknak, akik azt vallják, hogy jobb, ha az ólom minél hamarabb leakad a kapásnál, és inkább veszítik el az ólmot, mint a halat.