Jól járunk az új törvénnyel

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A horgászok és halászok is találhatnak olyan pontokat az új törvényben, ami megelégedettséggel tölti el őket. 

Farkas Zoltán 1975 óta aktív horgász és mindemellett képviselőként aktívan részt vett az új halgazdálkodásról és halvédelemről szóló törvény elkészítésében. A turista állami horgászjegy bevezetése, amely az ország és Békés megye horgászturizmusában is kiemelkedően fontos lehet, az általa megfogalmazottak szerint történik.

A már meglévő halőrök mellé társadalmi halőröket is alkalmaznak, akiknek a későbbiekben fontos szerepük lesz.

Farkas Zoltán szerint a tisztességes horgászok és halászok egyaránt jól járnak.

Mindezek mellett a békéscsabai sajtótájékoztatón a földtörvényről is esett pár szó. Kulcsár László a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei első embere elmondta, hogy a törvény több szempontból is védelmet ígér a magyar földnek.  Az új szabályozás olyan szűrőket tartalmaz majd, melyek meggátolják, hogy az arra érdemtelen emberek földhöz jussanak. Hangsúlyozta, hogy csak a földműveléssel foglalkozó személyek vásárolhatnak majd földet, melyet a földbizottság hagyhat jóvá, és emellett vétójoggal is élhet, továbbá a földvásárlás hatósági engedélyhez kötött, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek pedig helyi elővásárlási joga van.

Mind a halgazdálkodási törvény, mind a földtörvény, kedvező lehet számunkra, továbbá fellendítheti gazdaságunkat is ha élünk a lehetőségekkel.