Elektromos kapásjelző a horgászat kedvelt technikai vívmánya

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Az elektromos kapásjelző modernizálta és könnyebbé tette a horgászatot. A bot és a kapásjelző figyelése igen megterhelő lehet, hiszen a figyelmünk időről-időre elkalandozik, ezért lemaradhatunk egy-egy kapásról.



A több napos bojlis horgászat alatt nem sokáig bírja az ember alvás nélkül és jó, ha van valamink, ami jelzi,akár az éjszaka közepén is, hogy hal akadt a horgunkra. Mikor is több bottal horgászunk az elektromos kapásjelző segítségével a botokat színekkel különböztetjük meg, így nem csak azt tudjuk, hogy kapás van, de azt is, hogy melyik botnál van a hal. Gondoltam megkérdezem pár ismerősömet ők kedvelik és használják, vagy esetleg ellene vannak. A bojlis horgász ismerősöm használja és jónak tartja, sőt elengedhetetlennek egy több napos horgászat során. A legtöbb férfi horgász barátom szívesen használja és órákig képesek áradozni róla, de azért ne feledkezzünk meg a másik oldalról. A női horgászok és pár férfi szerint csak idegesítő eszköz a folytonos „pittyegéssel”, továbbá elveszi a lényeget a horgászatból, szerintük hozzátartozik, hogy figyelik a kapásjelzőt és izgulnak, hogy mikor akasszanak be a halnak a folyamatos csali csipkedés közben. Ez teszi izgalmassá, hogy kifigyeled, vársz és a megfelelő pillanatban lecsapsz. De ettől megfoszt a hangos „pittyegő” jelzés, hogy kapásod van és akassz be a halnak, mert addig jelzek míg ki nem fogod, ezért is idegesítő szerintük az elektromos kapásjelző. Bár abban ők is egyetértenek, hogy egy többnapos horgászatnál hasznos lehet, viszont, ha a hétköznapok fáradalmait szeretnéd kipihenni egy hétvégi horgászatnál, akkor nem való neked ez a fajta kapásjelző. Mindenkinek más a jó, mindenki úgy horgászik, ahogy akar, és ha neki elektromos kapásjelző kell, akkor azt fog használni. Senki nem dönthet a másik helyett, mindenki használja, amit akar, még ha a nemek közti különbség a gondolkodásmódban itt is mutatkozik. Próbáljuk ki mégis az elektromos kapásjelzőt, nem veszítünk vele semmit, és hátha rájövünk, hogy ezt mégis érdemes használni.


Carp Academy Pulsar kapásjelzőszett


A Carp Academy Pulsar kapásjelzőszettből választható 3+1-es vagy 4+1-es kollekció. A szett tartalma 3 vagy 4 darab kapásjelző, és egy vezeték nélküli vevő készülék továbbá egy törésálló szállítótasak. A vevő egy 7 cm-es külső antenna segítségével 150-250 méter hatótávolsága van. A hangszínt és a hangerőt is tetszés szerint beállíthatjuk. A vevő tetején található zöld, narancssárga, kék, piros színű ledek a kapásjelzőkön is megtalálható, így jelezve, hogy melyik botunknál van kapás. 

A vevő készülék egy 9V-os elemmel működik, ami nem alaptartozék. A kapásjelző készüléken be lehet állítani az érzékenységet, ami igen hasznos lehet szeles időben, hiszen nem kell folyamatosan hallgatnunk a készülék pittyegését. Az 1-2 centis húzástól a 10 centis húzásig állíthatjuk be az érzékenységet. 

Carp Academy Sensor WDP kapesjelzőszett


A Carp Academy Sensor WDP kapesjelzőszett szintén megtalálható 3+1-es vagy 4+1-es kiszerelésben. WDP egy rádiós, minőségi, szép dizájnos külsővel rendelkező kapásjelzőszett. A vízálló műanyag és gumis külső bevonat egy sokrétű technikai belsőt takar. A hangerő, hangszín és érzékenység beállítás mellett energiatakarékos éjszakai jelzőfénnyel is rendelkezik, ami sötétedéskor automatikusan bekapcsol, majd ahogy pirkadatkor érzékeli, a fényt kikapcsol. A húzáskor és ejtéskor máshogy jelez a kapásjelzőnk, ezzel is segítve, hogy merre és hogyan úszik a horogra akadt halunk. A tereptől függően 250-300 méterre is jelez nekünk, a 433 MHZ-s frekvencián működő szettünk, mely akár lenémítva rezgéssel is jelezheti kapásunkat. 

A különböző kapásjelzőkhöz különböző színt és hangot is párosíthatunk, megkülönböztetve a botjainkat. A hangok között a sima pittyegés mellett találhatunk 10 féle polifonikus hangot, mint például a kakaskukorékolást, békabrekegést, de akár erotikus női sóhajt is. A készlethez hozzátartozik egy vevő tartó, amit a sátorban, az asztalon, vagy a földön is nyugodtan tárolhatunk. A hordtáska egy szövet borítású, törésálló, mely a szivacsos bélelésnek köszönhetően garantáltan megóvja újonnan szerzett kedvenc kapásjelzőszettünket.