Vizsga nélkül

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A jövő pecásainak tartogat még egy két meglepetést a magyar kormány. Az egyesületi tagság és a horgászvizsga nélküli pecázás kecsegtető ajánlatnak hangzik, ám engedményeik ugyanúgy szankciót is vonnak magukkal, tehát nem árt felkészülni; mindig a jó hírek mögé kell pillantani.

Az említett könnyítés még nem került napirendre, azonban amint az Országgyűlés elfogadja a vizsga szükségessége nélküli horgászás engedményét, az nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is megszépíti a vízparton töltött idejét. A módosítás értelmében jóval egyszerűbben foglalhat helyet bárki a partokon horgászbottal a kezében, a „gyermek horgászjegy”-nek köszönhetően pedig 3 éves kortól 15 éves korig az ilyen engedéllyel rendelkezők szintén vizsga nélkül horgászhatnak.

 A „számla” azonban nem olcsó; ha a horgász szabályszegést követ el, az súlyosabb büntetési tételeket von maga után, mint a múltban. Tíztől százötvenezer forintig terjedhetnek a büntetési tételek, amit jogosulatlan horgászásért, fogási napló vezetésének elmulasztásáért vagy védett fajok kifogásáért szabhatnak ki. 

A kormány célja nem más, mint a horgászok számának gyarapítása, sokkal többen kapjanak kedvet ehhez a remek kikapcsolódáshoz. Az új szabályzat a kormánynak nem csak hasznot, de közbeavatkozást is igényel, hiszen az elszaporodó horgászok kötelezővé teszik az állandó őrök bevonását. A vízterületek őrzését büntetlen előélettel bíró, halászati őri vizsgát tett önkéntesek is elláthatják. A legfrissebb adatok szerint mintegy 340 ezer ember tölti szabadidejét vízparton, hogy kedvenc hobbijának áldozzon, ám az engedmény bevezetése után jóval nagyobb statisztikára számíthatunk.