Mobilalkalmazások a vizparton – Android

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Amikor megjelentek az első mobiltelefonok, még aligha gondoltuk volna, hogy nem is olyan sokára már gyakorlatilag mindenre használhatjuk a készüléket. Nos, halat fogni egyelőre nem lehet velük, viszont horgászati mobilalkalmazást letölteni igen, így amennyiben lehetőségünk van rá, próbáljuk ki mi is.

Mi tagadás, annyi alkalmazás közül válogathat az ember, hogy olykor fennáll annak a veszélye, hogy egyáltalán nem is tudjuk, hogy mire használhatjuk azt a bizonyos programot. Mert készítettek már zseblámpás alkalmazást is, ami valljuk be, egyfelől roppant ötletes és 

hasznos dolog, de mivel a kameránk vakuját használja forrásként, bizony nagyban rövidíti az akkumulátor élettartamát is. És hogy ne érezzük azt, hogy a horgászok kimaradnak a jóból, most egy horgász alkalmazás bemutatása következik. 

A Carp Fishing (Pontyhorgászat - Letöltés Androidra) névre keresztelt alkalmazást bárki letöltheti a telefonjára, vagy a tabletjére, méghozzá ingyenesen, hála a Google Play szolgáltatásnak. A szoftver most a 3.0-ás verziónál tart, legutóbb idén márciusban esett át egy kisebb frissítésen, jelenleg egy 5-ös skálán 3 pontra taksálják az alkalmazást, ez az átlag 87 ember szavazatából jött össze. Mivel Android-os alkalmazásról beszélünk, az Apple-termékek tulajdonosai aligha tudják használni, de nem kizárt, hogy a későbbiekben más operációs rendszereken is elérhetővé teszik. Nos, maga az alkalmazás nem túl bonyolult, meglehetősen egyszerű a felépítése, és a használata is. Lényegében videókat is tudunk rajta nézni, melyeken nagyszerű fogásokat örökítettek meg, sőt, a mi saját videóinkat, és fényképeinket is feltölthetjük. Egész Európa-szerte használják, így pl. Nagy-Britanniában, vagy Franciaországban. Ha esetleg Európában utazunk, horgászni szeretnénk, és tanácstalanok vagyunk, hogy nem találunk egy jó horgásztavat, akkor sem kell megijedni, a program ugyanis ezt is tudja, vannak benne leírások a különböző tavakról. Vagyis nagyjából minden adott, amire szükségünk van, mindez egy telefonban, melyet könnyen magunkkal vihetünk. Így tehát minden adott egy szórakoztató alkalmazáshoz, melyet ajánlatos kipróbálni. És ha valakinek mégsem tetszene igazán, akkor sem veszített vele sokat. 

Fogd ki, oszd meg! (Letöltés Androidra): A Fishare névre hallgató alkalmazás a Fishare Ltd. jóvoltából jelent meg, utolsó frissítésre még 2011 decemberében került sor. Az előzőleg bemutatott alkalmazáshoz hasonlóan szintén egy 3-as pontszámot érdemelt ki, de meg kell jegyeznünk, hogy mindössze 4 ember adta le csupán a voksát. A program fő célja és funkciója, hogy közzétegyük azon képeinket, melyeken lehetőleg egy méretes példányú hal akadt a kezünkbe. Megadhatjuk a hal adatait is, vagyis azt, hogy milyen példányt fogtunk, mennyi a súlya és a hosszúsága. Ha a telefonunkban van GPS, akkor az alkalmazás képes a kép készítésének pontos helyszínét is beazonosítani, majd a fényképet feltöltve meg is jeleníti a nevét. Ez is ingyenes program, és Android-os mobilok számára elérhető. Akár azt is megtehetjük, hogy némi beállítás után a hal adatait a Facebook-on is megjelenítse, természetesen a képpel együtt, így bármelyik ismerősünk megnézheti azokat, és gyönyörködhet a kifogott halban. Nagyon jó kis program, nemde bár?