Csali felhő a tavon

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Apróhalazáshoz ajánlott egy felhő létrehozása, amikor a küszök, bodorkák, tenyeres keszegek, kárászok kifogása a cél. Nincs is jobb, mint a paprikás lisztben megforgatott, ropogósra kisütött apróhal. Itt nem a méret a lényeg, inkább a leendő vacsoránk mennyisége.


Többféleképpen is elkészíthetjük a felhőt, melyet az úszós horgászat során hasznát vesszük. Elsősorban már forgalomban vannak olyan speciális festékporok, melyek a sűrűségük által hatalmas felhő képezve lassan süllyednek le a mélybe. A vízközti apró horgászatban a sneci, a vörösszárnyú és apró karikakeszeg számára ellenállhatatlannak bizonyult a hatalmas, színes felhő, melyek a táplálék után kutatva biztonságban érzik magukat a ennek rejtekében. A felhősítő festékpor által az etetőanyag csalogatóhatása a többszörösére növelhető, továbbá a nehéz keverékek is alkalmassá válnak a vízfelszín közeli horgászathoz.


Egy másik módszer szerint viszont pár marék etetőpelletet vízben teljesen oldjunk föl. A víz ezáltal elszíneződik, aromás lesz, melyet úszó darabkák tarkítanak. Az erősebb szín és íz érdekében színezékkel és aromával egyaránt dúsíthatjuk. A sűrűbb keverék érdekében adhatunk hozzá tejport, kukoricaglutént, burgonyaproteint. A testesebb halak fogása érdekében fehérjében gazdag adalékanyagokat használjuk, mint például hemoglobint, vérlisztet, hallisztet vagy esetleg májport. Aki viszont amurokra utazik, az tegyen a keverékbe lucernalisztet és amurozó aromát, a tejpor viszont a busa számára is figyelemfelkeltő lehet. Hasznos megoldásként a keverékünket töltsük vízipisztolyba és spricceljünk az úszónk köré, így hatalmas felhő képződik a vízben, mely kiváló búvóhelyként szolgál a halak számára, mely nem csak illatos, de úszó és lebegő szemekkel is csábítja az éppen arra tévedő halakat.


Az illatos és csábító, hívogató hatású felhőnek köszönhetően rengeteg apróhalat kifoghatunk, csak győzzük energiával, a nap végén vacsora alatt pedig gyomorral.