Nyári horgász nyaralás

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A nyár elérkezése minden lelkes horgász számára ünnepet jelent, a tilalmi idők leteltével és a remek éghajlati viszonyoknak köszönhetően minden lehetőség korlátlanná válik ahhoz, hogy kikapcsolódjunk és horgásszunk egy jót. Árak tekintetében azonban nagy megoszlást tapasztalhatunk, érdemes hát odafigyelnünk ezekre.

A Tiszta-tó hallatlan népszerűségnek örvend évek óta, és bár egész évben horgászhatónak minősül, a szezonja természetesen mégis a nyár marad. A hínárnövényzet teljes kifejlődése június-júliusra tehető, ezáltal a nyílt vizek aránya is sokkal nagyobb lesz erre az időre. Más növények tekintetében is kedvező a nyári szezon, például a fűzfa vízbe lógó ágain megtelepedett ezernyi ikra kiváló csaliként szolgál a halak számára. A kérész rajzása és a tiszavirágzás felejthetetlen élményt nyújt, az éjszakai horgászás is értelmét nyeri ebben az évszakban, főleg augusztusban mikor túl meleg van ahhoz, hogy napközben végezzük kedvenc tevékenységünket. 

Egyetlen negatívumként az árhullámok érkezését tudnám felhozni, mely felzavarja a vizeket, ezáltal a halfogási esélyeinket is csökkentik. A horgászengedélyek árának folyamatos emelkedése miatt alaposan át kell gondolnunk, hogy mibe vágunk bele. Legfontosabb, hogy tapasztalatainknak megfelelően mindig olyan helyet válasszunk, mely előzetes ismereteinkben léteznek, vagy közel található lakóhelyünkhöz. Ha mégis más területen szeretnénk nyaralni, érdemes képzett segítővel útra kelnünk, hogy a nyaralásunkból ne legyen rémálom. Hazánk minden megyéjében találhatunk kedvünkre való horgásztavakat, leghíresebbek Pest megyében vannak ahol horgászparkokat is létrehoztak, a Benta horgászpark folyamatos akcióival és gyermekek számára is kedvező programokkal várja a látogatókat. A forgalomtől függően változó napijegyek árai 3-4 ezer forint körül mozognak, az egyik legjobb ár-érték arányú tó a Fejér megyei Bicske tó. 3800 forintos napijegyért mindent megkapunk, ami kielégíti horgászás iránti igényeinket, a tó területén haleladásra, halnevelésre valamint éjszakai horgászatra is van lehetőségünk.