Barátom, a hal

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Nem kell szó szerint érteni a fent leírtakat. Mert valljuk be őszintén, nehezen hihető, hogy a hal majd kimászik a vízből, és nagy örömmámorában odaszalad hozzánk. Viszont barátságban lehetünk a halakkal, hála a Halbarát Víz Programnak.


2008-ban indult körútjára a Tavirózsa Egyesület az Ökotárs Alapítvány támogatásával a Halbarát Víz Program. Elsődleges célja, hogy érvényesítse az ökológia és természetvédelmi érdekeket a horgászati állóvizek kezelésében, valamint elérje a jó ökológiai állapotot, és azt meg is tartsa. Esély van elnyerni a Halbarát Víz címet, valamint oklevelet azoknak a tavaknak, melynek kezelése során kiemelt szempont volt az ökológiai állapot megtartása. 

Amennyiben szeretné egy tó, és az azt kezelő szervezet a fent említett nyereményeket, akkor pályáznia kell, a versenyben való részvételnek viszont szigorú feltételei vannak. A győztesnek járó kitüntetés 3 évre szól majd. Azoknak a vizeknek, melyek megnyerik a versenyt, nagy médianyilvánosságot biztosítanak majd: Rádióműsorokban, újságokban is szó lesz a győztes tavakról. Ez még nem minden, a nyertes ugyanis 75%-s kedvezményt kap arra, hogy vízminőségi vizsgálatokat végeztessen. 

A programról minden fontos információt megtalálunk a hivatalos honlapon. Itt olvashatóak a korábbi nyertes pályázók nevei, elérhetőségei, de olvashatunk cikkeket a programról, tudunk jelentkezni a pályázatra, valamint szórólapokat is tölthetünk le. A Halbarát Víz Programnak olyan partnerei vannak, mint a Sikeres Sporthorgász, valamint támogatja őket a Nemzeti Civil Alapprogram és a rétmajori Halászati Részvénytársaság is.