Etetőhajók a horgászatban

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Mikor már az ember azt hinné, hogy nem lehet neki újdonságot mutatni a horgászat területén, akkor egyből felüti a fejét valami remek dolog. Én magam is így voltam ezzel, amikor először láttam meg egy etetőhajót. Nem is gondoltam volna, hogy horgászatra is alkalmas.

A piacon persze többféle márkájú és típusú etetőhajók készítésével és forgalmazásával foglalkozó cégeket találunk. Nem árt viszont tudni, hogy akármennyire is menő egy ilyen etetőhajó, bizony az ára a 150000 forintot is elérheti. Előtte bizonyosodjunk meg róla, hogy tényleg szükségét érezzük-e a hajónak, mert amennyiben nem, és mégis megvesszük, akkor egy igen drága porfogó tulajdonosává lépünk elő. Bár nagy valószínűséggel kevés olyan horgásszal találkozunk majd, aki etetőhajóval próbálja előcsalogatni a halakat, így minden bizonnyal egy ilyen kis szerkezettel gyorsan felhívhatjuk magunkra a figyelmet. Na és mit kapunk cserébe a borsos árért? Egy etetőhajót, egy távirányítót, így nyugodtan vezérelhetjük a vízpart mellől is, anélkül, hogy fel-alá járkálnánk. Ajánlatos egy táskát is venni a hajóhoz, amelyben könnyen és praktikusan tudjuk tárolni azt. Akinek még ez sem lenne elég, vehet hozzá egy halradart is, amelyet felszerelhet a hajóra a nagyobb fogás reményében. A hajó motorja egyébként közel két óráig bírja teljes sebességgel, előre illetve hátra tudjuk irányítani. Egy ilyen hajó súlya körülbelül hat és hét kiló körül mozog.  Még mindig jó hír, hogy amennyiben mi nem tudjuk kellően hasznát venni a szerkezetnek, a gyerekek biztos szívesen eljátszanak majd vele. 

Az EnergoTeam nevéhez fűződő Spotter etetőhajó nem hazudtolja meg önmagát. A szép külső mögött egy nagyon komoly irányítási rendszer húzódik meg, mely a legjobb hajók között is kiemelkedő szerephez jut. Közel két órás használatra is képes, hála annak, hogy energiatakarékos meghajtású, akadálymentes a hatótávolsága, így a hazai tavaink többségén gond nélkül használhatjuk. Ráadásul, ha mindez még nem lenne elég, 1 kg-nyi etetőanyagot is tudunk tárolni benne, és a szereléket gyorsan arra a helyre juttatja, ahová mi szeretnénk.