Erzsébet Horgásztó és pihenő

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Debrecen vonzáskörzete sem maradt szárazon. Bánk után alig 3 kilométerre található az Erzsébet Horgásztó és pihenőhely, mely a civilizációtól elszeparált, rendkívül csendes, nyugodt környezetben helyezkedik el. Egy kellemes erdei úton lehet megközelíteni, gyalog, biciklivel és autóval egyaránt.


A tóban extrém módon telepített halállomány van, egészen pontosan ponty, amur, kárász, keszegfélék, valamint extra compó állomány. Nyáron a tóban fellelhető afrikai harcsa is.  

Családdal vagy csoporttal érkezők számára bogrács lehetőség, szalonnanyárs, grillező és napernyő van biztosítva. A napijegy árában kempingezési lehetőség használható ki. A szabadtéren kialakított tűzrakó helyeken főzési lehetőség, gyerekekkel érkezőknek sportolási, játszó lehetőség elérhető, melyet a nagy füves terület biztosít. Aki kevésbé érdeklődik a horgászat iránt, az a környező erdőkben tehet sétát, erdei túrákat. A placcon természetesen büfé áll rendelkezésre a látogatók számára, melynek nyitva tartása a vendégek igényéhez igazodik, ahol megtalálható kávé, frissítők, és horgászathoz szükséges alapkínálat.


Ahogyan más tavaknál, itt is megszabott horgászjegy árak vannak. A következők:

  • Halas napijegy: 3000 Ft, 2 bot 1 fő (elvihető 4 kg nemes, 1 kg egyéb hal)
  • Halas napijegy: 2000 Ft, 1 bot 1 fő (elvihető 2 kg nemes, 1 kg egyéb hal)
  • Sporthorgász jegy: 2000 Ft, 2 bot 1 fő (elvihető halat nem tartalmaz!)
  • Éjszakai jegy: 3500 Ft, 2 bot 1 fő (elvihető 4 kg nemes, 1 kg egyéb hal)
  • Ifjúsági jegy: 1500 Ft, 1 bot 1 fő (elvihető 1 kg egyéb hal)

Horgászbérletek ára

A sport éves bérlet, mely korlátlan horgászatot biztosít, hal nélkül: 25.000 Ft. Halas éves bérlet, mely 40 kg nemes és 40 kg egyéb halat foglal magában korlátlan horgászattal: 50.000 Ft


Hasznos információk


Jegykiadás 6 órától 20 óráig történik. Gépjárművet a központi parkolóban kell elhelyezni, a töltésre felhajtani tilos. A tó csak gyalog, a kijelölt helyen közelíthető meg, az övárkon átkelni tilos! Ezen felül tilos a vízbe bemenni, fürdeni, a horgászatot csónak használatával, hangoskodással, rádió, magnó hangos hallgatásával zavarni, alkoholos befolyásoltság alatt a tópartot megközelíteni.  Viharban, villámlások esetén a parton tartózkodni tilos, erre az időszakra a tónál lévő menedék és pihenő ház szolgál menedékül.