Ismét egy újítás, ismét egy FOX

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Ismét egy újítás a FOX-tól. Lassan megszokottá válik, hogy ez a remek cég beütemezett rendszerességgel rukkol elő valami forradalminak mondható újítással a horgászok számára. Mostani cikkemben egy ZIG szereléket, egy zsinórbefordító rendszert mutatok be.


A FOX egyik konzulátusa, Rob Hughes egész évben búvárkodik, pontosabban novemberig. Ennek célja, hogy lencsevégre kapjon egy vízben élő lárvát, ami nagyon hasonlít az egyik, már meglévő zsinórbefordítóhoz.
Aztán, a kép sikeres elkészítése után a Fox néhány termékfejlesztő munkatársa nekilátott, hogy kifejlesszenek egy újabb terméket, ami tökéletes mása a lefotózott lárvának.


Egészen idáig, a piacon nem igazán találhattunk olyan terméket, ami a víz felszínére emelkedik, és ennyire természetes kinézettel rendelkezne.
Ez így egészen jól csengő ajánlatnak bizonyult, hiszen Mark Pitchrs rengeteget profitált abból, hogy a zsinórbefordítók felhasználásának területén ennyire mélyre ásta magát, és létrehozta a tökéletes mását a fent említett lárvának.


Viszont, ha már eddig eljutott, miért ne csinálna valami még ennél is jobbat, és így jutottunk el a ZIG aligna rendszerhez. 

A cég rendszeres fogyasztói bizonyára egyből észrevették, hogy ezt a terméket a már meglévő zsinórbefordítónkból fejlesztették ki. Annyi különbséggel, hogy méretarányosan lekicsinyítették, és puhább gumit használtak az elkészítéséhez. A végére pedig, egy rögzítőhurkot szereltek fel, ami megkönnyíti a felszerelést és a használatot egyaránt.


Három színben kapható: piros, sárga és fekete. A termékek teljesen egyformák, csak a színük különbözik.
Együtt kaphatóak a hozzájuk színben illeszkedő habszivacs rudakkal.


Most pedig beszéljünk pár szóban a felszereléséről. Ajánlatos egy 8-as méretű, SSPP horgot használni. Ez egy viszonylag kis méretű horog, de a ZIG szerelésekhez tökéletesen használható, de természetesen ízlések és pofonok, bármilyen másik horoggal használható, amelyet Ön sokkal inkább előnyben részesít.


Csomózza meg a damilt, lehetőleg egy egyszerűbb csomóval, hogy ne legyenek fölösleges csavarok vagy csomók. Majd gyakorlatilag fűzze fel a ZIG alignerét a zsinórra. 

Ez gyakorlatilag ugyan úgy működik, mint a már meglévő zsinórbefordítónk esetében. Amint kész, egyből áthatjuk, hogy egy nagyon kitűnő, kompakt horog-toldalékot sikerült kreálnunk. És ami még fontosabb, nézzük meg, hogy a horog mennyire szabadon van és milyen szép ívben nyitott. Nincs semmilyen fölösleges golyó, vagy bármi, ami csökkentené a horog nyitottságát és ezzel együtt a beakadási hatékonyságát is. A horog nyitottságát teljesen megtartottuk, így az sokkal jobban be tud akadni, ezáltal sokkal sikeresebbek lehetünk a horgászat során. Most már, csak a töltőszivacs maradt hátra. A csomagolásban mellékelt segéd tartozékkel könnyedén belehelyezhetjük a töltőszivacsot a ZIG aligner-be. Amint benne van, a szivacsot könnyedén formázhatja olyan alakúra, amilyenre éppen kedve tartja. 

Csík Flóra