Bánházi-horgásztó

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Relatív, hogy kinek hogy jelenik meg a kép a fejében a „tökéletes horgásztó” név hallatán. Csak a magam nevében beszélhetek, de nekem egy idilli, meghitt, csendes környékként, zöld fűvel, kellő térrel, és persze sok hallal! Éppen ezért csak ajánlani tudom a Bánházi-horgásztavat, melyet kialakítói modern alapokra helyeztek.


A tó Hajdú-Bihar megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye határán Fülöp községben található. Debrecen (a 48 főút) irányából Nyírbátor irányába áthaladva a falun már látszik a kerítéssel körbevett horgásztó. Rendezett gépkocsi parkoló várja az autóval érkezőket, ahonnan a víz 10-20 méterre van. Az ideérkezőknek éjjel-nappal - 24 órában - nyílik lehetőségük a horgászatra. Az egykori vályogvető területén mesterségesen kiásott fél hektáros tó, a ’90-es években egy tórekonstrukciós munkálaton est át, így nyervén el végleges formáját. Ezekben az években történtek az első telepítések is. Akkor 2 illetve 3 nyaras pontyot, valamint, csukát és harcsát telepíttettek, de helyeztek bele egyéb halakat is. Az első és az ezt követő telepítésekből adódóan mára a tavi körülményeket kedvelő minden halfaj megtalálható. Kiemelkedően jó a harcsa, ponty, busa és amur állomány. A halőrök minden, a horgászok által kifogott és elvitt halat lemérnek és naplóznak. Ez alapján történik a visszatelepítést. Folyamatosan pótolják a kifogott, elvitt halakat hogy mindig jó eredménnyel horgászhassanak.


Az eredményes horgászat mellett kényelmes horgászhelyeket is garantálnak. A horgászhelyek, stégek kialakításánál fontos szempont volt, hogy a vendégek kényelmesen horgásszanak, ne legyenek túl közel egymáshoz. Fajlagos tilalmi idő nincs. Fenekező és úszós készségeket alkalmazhatunk sporthorgászati módszerek mellett. Etetőanyag használata korlátozottan lehetséges. Télen a lékhorgászat engedélyezett, de az üzemeltetővel egyeztetni szükséges, úgy, mint a hétköznapi éjszakai horgászatot. A kifogott hal napi áron megvásárolható.


Sátorozási és főzési igényeknek megfelelően kerti padokkal felszerelt bográcsozó-, szalonnasütő helyek állnak rendelkezésre. /Szükség esetén bográcsok is bérelhetők./ Szomjúságukat hűtött italokkal csillapíthatják, a helyben lévő büféből.


Szerveznek, illetve rendeznek horgászversenyeket és más szórakoztató programokat is. Alapvető cél egy olyan hobbicentrum létrehozása, ahol a család minden tagja megtalálja a számításait és jó szívvel gondol vissza az itt eltöltött időre.


Koncz Eszter