Fox horgászmárka múltja, és jelene

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A Fox International Ltd termékeit használó horgászok tábora az évek során folyamatosan nő. A márka a mostani piac egyik legkiemelkedőbbje az európai gyártók sorában, mely minden haltípus megfogásához szükséges, minőségi termékeket állít elénk. De mindent el kellett kezdeni valahol. Ebben a történetben a „valahol” az Egyesült Királyságban kezdődött, amikor Cliff Fox –aki egyébként mai napig vezeti a céget- piacra dobta az első Fox International horgászati kelléket. 

Értékesítési szempontból csak úgy pörgött a vállalkozás. A folyamatos jó értékesítési eredmények bíztatták Cliffet, hogy még több terméket gyártson cége, melynek székhelye Essex volt. Első termékét, mely egy fém vonalzó (Egyesült Királyságban a méretszabályzásokat kívánta ellenőrízhetővé tenni a horgászoknak) volt. Az első Fox nevet viselő termék a bait dropper volt, erről kapta a nevét a márka. Ekkor 1967-et írtunk, több mint 40 évvel ezelőtt.


A cég ma a világ legnagyobb magántulajdonban lévő horgászcikk-gyártó vállalata Európában, és jelenleg értékesítési termékeit 30 országban, köztük az USA-ban és Oroszországban is árulják. A legnagyobb újítások a Stratos magnézium orsók, az MSB seat box-ok, és a pontyozó botok voltak. Olyan alapvető termékeket, mint a fém vonalzó, mára felváltotta az elektronikus Micron harapásjelző. Változnak az idők. 

A cég hamarosan kinőtte az eredeti, Essex-i bérelt műhelyt. S mivel a vállalatot még tovább kívánták bővíteni, lépésre kényszerítette őket, így megnyitottak egy hatalmas terjesztésű európai üzemet Meer-ben, a belga-holland határon. A Fox International több mint 100 főt alkalmaz, valamint több csoporttal –„Az úton” nevű értékesítési csapat, horgásztanácsadók, tervedzési osztály, valamint a lenyűgöző CAD terméket fejlesztő csapat- rendelkeznek. 

A jövőt illetően azonban kétségek merülnek fel, ugyanis a céget Japán kéz alatt fogják irányítani. Konkrét információk még nincsenek az üggyel kapcsolatban, de az már felröppent hír, hogy egy Japán vállalkozó felvásárolta a magántulajdont. Bővebb információkkal egyelőre nem szolgálhatok, és ennek ellenére nem hiszem, hogy minőségcsökkenés várható. A márka sokszor kötelez, ahogy ez esetben is, így a termékeik kedvelői ezután se tántorodjanak el szeretett eszközeiktől. 


A Fox International továbbra is befektet a horgászok érdekében szerte a világon, s ennek segítségével a legjobb horgászkellékekhez juthatsz hozzá. Mert a Fox mindig egy igazi, nemzetközi márka marad!


Koncz Eszter