Amígó tó

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Amikor azt mondom Amígó tó, mindenkinek egy idilli, barátságos környezet jut legelőször eszébe? És valójában tényleg pont erről van szó. Az Amígó tó Debrecentől Vámospércs felé menet, a 48-as főúton haladva, a 16. kilométerkő után közvetlen balra érhető el. A vízterület nagysága 4 hektárnyi, mely értékesebbnél értékesebb kincseket rejt magában. Nem is csoda a hatalmas érdeklődés.


A tó partja homok, így esőzések után is kiválóan megközelíthető. Egy zártkörű klubrendszerként működik, melynek célja, hogy azok a horgászok látogassanak ide, akik nem húsként, hanem megbecsülésre méltó élőlényekként tekintik a halakat, s fokozott figyelemmel kezelik azok élőhelyét és környezetét. Horgászni kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehet.


A tó halállománya pontyból, amúrból, koipontyból, süllőből, csukából, harcsából, compóból, kárászból és keszegből áll. Elég nagy választék, szó se róla. Itt aztán minden technikánkat bevethetjük. A nagytestű növényevőkből is szép számmal vannak 10 kg-nál nagyobb egyedek, de akadnak 20-nál nagyobbak is.


Horgászni csak a kijelölt partszakaszon lehet, maximum 2 bottal és 4 horoggal. Pergetni minden év október 20-ig tilos, ezt követően március 15-éig engedélyezett, de kizárólag csak 1 ágú horoggal. A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében pontymatrac és nagyméretű szák, valamint sebfertőtlenítő használata kötelező!


Sátorozásra, bográcsozásra, grillezésre lehetőség adott. Szemetelni és fürdeni pedig szigorúan tilos!


Mindenki érdekében ügyeljünk a tisztaságra, hiszen a kuka használata itt is ingyenes. Aki halat szeretne hazavinni, azt a mindenkori napi áron teheti meg. A vízpartra behajtani a horgászfelszerelés kipakolásáig van lehetőség, tovább itt tartózkodni gépjárművel tilos.


A kíméletlen bánásmód, a szemetelés és a környezetrombolás a tóról való kitiltást vonja maga után.



Koncz Eszter