FOX Rage

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Dietmar IIsaiasch a Fox Rage márka managere. „Az egész kb. 3 éve kezdődött, amikor elindítottuk a termékskálát, a Fox Rage skálát. Már sok éve csalitervezőként dolgozom, terveztem rengeteg puha és keménycsalit különböző cégeknek. Az új termékekben láttam, ahogy az álmaim megvalósulnak. A feleségemmel együtt 2002-ben megnyertük a nagy franciaországi versenyt néhány gyönyörű csukával és sügérrel. „ – nyilatkozta a világbajnok. 

A modern csalis horgászat azoknak az embereknek kedvez, akiknek nincs túl sok idejük a horgászathoz. A következő felszerelés a mindennapos utcai illetve partról történő horgászathoz való.  

Egy nagyon könnyű bot, mint ez a 7 láb hosszú ULTRON bot itt, ULTRON orsóval és soft steel braid zsinórral, ami nagyon fontos a műcsalis horgászathoz. S hogy ez a zsinór miért jobb egy átlagos nylon zsinórnál? Ez egy nagyon vékony zsinór erős szakítószilárdsággal, illetve ez a zsinór szinte semennyit nem nyúlik, így jobban érezzük vele a csalit. Merítőhálóra is szükség van, mert nem tudjuk pontosan előre, hogy hol tudjuk partra tenni a halat. Mi az előnye a gumírozott hálónak? Nagyon egyszerű. Nem okozol sérülést a halnak, mert ez a háló sokkal jobb a halaknak és a csalinak is, mert a horgok nem akadnak bele. S a legjobb, hogy ez az egész felszerelés pedig könnyedén elfér a csomagtartónkban. 
 

Csomókötés mesterfokon 



Hogy a legtöbbet hozhassuk ki a soft steel braid zsinórból, a megfelelő csomót kell rá kötnünk. Ezért duplára kell hajtanunk a zsinórt, majd megnedvesítenünk, aztán ráfűznünk az acélvezető gyűrűjét vagy forgókampóját, aztán ún. akasztófa csomót kötünk rá. Hatszor áttekerjük rajta a zsinórt, majd a végét átfűzzük a hurkon és jól megszorítjuk. Végül a zsinórvéget levágjuk. 
 

Műcsali kezdőknek 



Egy olyasvalaki számára, akinek teljesen új ez a fajta horgászat, ez a bő választék igen csak zavarba ejtő lehet. Egy olyan műcsali a legideálisabb választás, amelyiknek „úszófarka” van és ami a vízben jól vibrál, valamint lehet vele „jig”-gelni és pergetni. Méretét illetően egy kb. 12 cm hosszú változatot válasszunk. Ezt minden ragadozó hal szereti. a csuka, a sügér, a süllő is. Vannak előre gyártott kész szerelékek, amikhez gyakorlatilag a horgásznak már csak egy bot, egy zsinór és egy orsó kell, és kezdődhet a játék. Ezek a szerelékek különböző klassz mintákkal kaphatók, mint pl. a „fire tiger” nevű, ami bizonyos helyzetekben különösen jól használható. 
 

Pro shed termékcsalád 



Itt van például a „fish snax” nevű puhacsali, ami egy 12 cm-es shed csali. Ami fontos az ilyen csalik használatakor, a horog hossza. Figyeljünk oda, a horog soha ne legyen hosszabb a csalink hosszának felénél! Ha a horog túl hosszú lenne, zavarná a csalink morgását. 



Replicant csali 



A legkisebb méret a 12 cm-es változat. Ezek relatíve lassan süllyedő csalik, amelyek tökéletesen használhatók a kisebb angol horgászhelyeken. Csatorna horgászathoz kiváló. Azok számára, akik már tavakban gondolkoznak, érdemes kipróbálni a 18 cm-est. Ennek a belsejében látható, hogy jó sok ólom van a hasában, ami azt biztosítja, hogy a csali gyorsan eléri a kívánt mélységet még erős áramlásban illetve vízben is. Van a 24 cm-es hatalmas farokúszóval, ami nagy mozgást kelt a vízben, az oldalára is tud fordulni, a színei villognak. Tökéletes csali csukák számára. A „Replicant Twist” nevű csali is kedvelt, hiszen a hagyományos helyett ennek kunkori farokúszója van. Az aljára hármas horog helyett egy pengét erősítettünk, hogy a csalink ne akadjon fenn az aljnövényzeten.