Kékvíz horgásztó

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Horgászataim során ritkán találkozok igazi vadvízzel, és persze nincs is ezzel semmi gond, hiszen ki nem szereti a gondosan kiépített, komfortos területeket. Azonban egy vadvíznek megvan a saját hangulata. Természetes környezet és a megfizethetetlen csend. Imádom. Legutóbb Balmazújváros felé haladva megláttunk egy hatalmas táblát, jobbra piros nyíllal, hatalmas betűkkel: HORGÁSZTÓ. Hozzánk hasonló embereknek szentírás, ugyebár. A Keleti főcsatorna hídja előtt balra bekanyarodva valóban megtaláltuk azt, amit kerestünk. És ha van igazi vadvíz, akkor ez az.



Területe 2 hektár. Közel 30 éves múltra tekint vissza a kezdetek kezdetén “repi” víznek számító horgászhely, majd a rendszerváltás után került magán kézbe. Oláh János, a terület gazdája elmondta, hogy 20 éves kezelése alatt, rengeteg rekord méretű halat akasztottak és kényszerítettek partra. Harcsából 64 kg-os, pontyból 19 kg-os a rekord, amit sikerült megfogni, de több hal volt, ami megtréfálta még a nagy múltú horgászokat is.


A tó vízét közvetlenül a Keleti főcsatornából kapja, ezáltal nem csak a telepített halfajok találhatóak benne, hanem az így átjött csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin ivadékok is. Sőt, még sikerült a tóban kecsegét is fogni. A tó kialakítása inkább egy kisebb csatornának tűnik, amely legszélesebb részén is csupán 30 méter.


40 horgászhely található a 800 méter hosszú partszakaszon, melyek 40 méterre vannak egymástól, a szemben lévő horgászhelyek sakktábla szerűen vannak kialakítva, hogy ne zavarják egymást a horgászok. Az átlag vízmélység 2,6 méter. Amennyiben a horgász nagyhalat akasztott, a sikeres megfogás érdekében csónak használata engedélyezett.


Amennyiben több napra érkezik a kedves horgász, lehetősége van zuhanyzó használatára. A kényelmesebb horgászat, és családi kikapcsolódást elősegíti a parton található 7 filagória is. Főzési lehetőséggel.


Jegyárak:

Nappali: 2500 Ft

Éjszakai: 3000 Ft

Elvihető halmennyiség: 2 db nemes hal és 3 kg egyéb. 5 kg feletti halat kíméletes bánásmód mellett, vissza kell helyezni a tóba.


Koncz Eszter