Paprikás lisztben sült hal burgonyasalátával

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Hozzávalók 4 főre:

 

A halhoz:


  • 1 kg alaszkai tőkehalfilé (vagy bármilyen más hal)
  • 4 ek liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • olaj

A burgonyasalátához:


  • 1,5 kg burgonya
  • 0,5 kg tejföl
  • 0,2 kg majonéz
  • 3 ek mustár
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
  • csipet bors


Elkészítés:


  1. A burgonyát megpucoljuk, ízlés szerint kockára vagy karikára daraboljuk. Sós vízben megfőzzük.
  2. Amíg hűl a burgonya, elkészítjük a mártást. A hozzávalókat alaposan elkeverjük.
  3. Ha nagyjából kihűlt a burgonya, hozzákeverjük az öntetet, és hagyjuk tovább hűlni, esetleg hűtőbe tesszük.
  4. A halat előző nap kivesszük a fagyasztóból, és lassan kiolvasztjuk. Kicsit leöblítjük, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, és ízlés szerinti darabokra vágjuk, picit sózzuk.
  5. A lisztben alaposan elkeverjük a paprikát, beleforgatjuk a halszeleteket, és forró olajban pirosra sütjük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

   

Koncz Eszter