Halsaláta ananásszal

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Hozzávalók 2 főre:


  • 400g vörös sügér v. más tengeri halfilé
  • 1 citrom
  • 20 g vaj
  • 1,25 dl száraz fehérbor
  • 1 tojássárga
  • fél tk dijoni mustár
  • 1-2 szem zöldbors
  • 8 ek olaj
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 friss ananász
  • 2 menta levél

Elkészítés:


  1. A megmosott halat hőálló tálra teszem. Kifacsarom a citrom levét, és a felével meglocsolom a filéket.
  2. Megsózom, ráteszem a vajdarabkákat és ráöntöm a bort.
  3. Mikrohullámú sütőben lefedve (nem légmentesen!), 360W-nál kb. 7 percig párolom. Utána még 2 percig a készülékben hagyom.
  4. Géppel a legalacsonyabb fokozaton felverem a tojássárgáját a dijoni mustárral és a sóval. Lassan hozzáöntöm az olajat. Fehérborecettel, kissé összenyomott zöld borssal, 1-2 teáskanál citromlével, sóval és apróra vágott mentalevéllel ízesítem.
  5. Az ananászt a hosszanti tengelyénél félbevágom. Kivájom a gyümölcshúst és felkockázom.
  6. A kihűlt halat szétszedem kis darabkákra.
  7. Óvatosan belekeverem a halfalatkákat és az ananászt is az előkészített majonézbe.
  8. A kész salátát a két ananászhéjba töltöm, frissentartó fóliával letakarom. Hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
  9. Hidegen tálalom, mentalevelekkel díszítem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

   

Koncz Eszter