Exocet Tapered Line – azaz, Exocet kúpos zsinór

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Miután megnéztem a videót erről a termékről, szidtam magam, hogy miért is nem írtam meg hamarabb ezt a cikket. Ennek oka, hogy tegnap éjjel horgászni indult a párom és a barátja. Az Ask folyó partja (Newport, UK) erre remek lehetőségnek bizonyult. Bár az eső szitált, ők hajthatatlanok voltak. A zord időjárás ellenére, kivilágított ruházattal nekiindultak az éjszakának. Nevettem, mikor 1 óra múlva már itthon voltak. Hogy mi történt? Beszakadt a zsinór…


Nyílván, mindenkivel előfordult már ez a szituáció, amikor lelkesen készülünk a horgászathoz, és már az elején történik egy ilyen „baleset”, mely bizonyos időjárási viszonyok mellett el tudja venni a kedvünket a további horgászattól. Dobásnál beszakad a zsinór, vagy a víz alatti láthatatlan akadályok martalékává válik a végszerelékünk.

Eddig a dobóelőke kielégítő megoldást nyújtott erre a problémára, ám sok horgász társunkat zavarta a kötés, vagy annak hangja. Dobáskor a két zsinór csatlakoztatásánál ugyanis egy zajos hang hallható. A FOX megoldotta a problémát, hiszen most már tartós és biztos lehet a végszerelékünk. Nincs más dolgunk, mint beszerezni az új, Exocet Tapered Line-t. 

Ez a remek kis újítás sokak nyugalmát megőrzi. Biztosra mentek a tervezők, ugyanis nemhogy kúpos a zsinór, de a tökéletesség érdekében megduplázták ezt a tulajdonságot. Így lett az Exocet duplakúpos zsinór, mely egy főzsinór tulajdonképpen, de mégis teljesen más, mint azok a zsinórok, melyek eddig voltak kaphatóak.

Mindkét végén van kúpos dobóelőke, egy vastagabb zsinór, mely a főzsinór vége felé elvékonyodik. Így, tehát van egy kopásálló és ütésálló vezetőzsinórunk a főzsinórral együtt. A hossza 300 méter, és mindkét vége kúpos. Nagy előnye, hogy ha a zsinórunk beszakad a tóba, a zsinórt megfordíthatjuk a dobon, és nyugodtan folytathatjuk a horgászatot. A végén 0,5-ig vastagszik, mely elég ahhoz, hogy a dobás erejét elnyelje, és védelmet biztosítson a vízben élő akadók ellen. Harmadik nagyon jó tulajdonsága, hogy a zsinór nagyon sima, így maximális csendességgel fut a gyűrűkön keresztül. Tökéletes a nagyobb távolságba való dobásokra.

Az Exocet zsinór olyan tavakra is  tökéletes, ahol nem lehet fonott dobóelőkét használni. Ha a kedvenc helyeden tilos a leaderek használata, és szeretnéd megóvni magad a beszakadás és elakadás  okozta bosszankodásoktól, mindenképp szerezz be egy ilyen Exocet Tapered Line-t!


Karikás Brigitta