Arma Mesh

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Ahogy egy jó szakmánál, úgy a horgászatnál is fontos, hogy mindig újítsunk. Ugyanis ha állandóan ugyanazt nyújtjuk, a halaknak már az nem lesz elég. Folyamatosan trükközni kell, hiszen újítások mindig vannak, ami a siker élményét fokozza a horgászok számára. Egy ilyen eszköz az Arma Mesh, mely fokozza a halfogási esélyeinket.

 
Az Arma Mesh olyan hálószerű anyag, melybe gyakorlatilag bele tudjuk csomagolni a csalinkat. Ez több szempontból is előnyös. Kezdő horgászoknak nem esik le a kukorica a horog végéről… Összetartja a csalit, bármi is legyen az. Csinos kis gombócot formálhatunk belőle, ami stabilan áll majd a vízben. A madarak nem csipegetik le a csalinkat, és még sorolhatnám az előnyöket. De a legfontosabb, hogy olyan dolgok is kerülhetnek bele, amiről eddig nem is gondoltuk, hogy csalizásra használjuk.
 

Kapható finomabb és erősebb kiszerelésben, 14 és 22 milliméteres méretben. A finomabb változatba csomagolhatunk kisebb, puhább dolgokat is, mint például: löncshús, sonka, kukorica… Az erősebb háló főként a csalink védelmére szolgál, belecsomagolhatjuk a bojlinkat, így biztosítva lesz a halászmadarak ellen. 

Nézzük, hogyan működik:

 
  1.  Tegyünk etetőanyagot a tölcsérbe.
  2.  Tömörítsük össze a tömítő rúd segítségével.
  3.  Belenyomjuk a hálóba, amit a rúdra húzunk.
  4.  Ezután, nyomkodjuk formára, és csavarjuk be, hogy elzárjuk a végét.
  5.  Kössünk rá görcsöt, ügyeljünk, hogy szoros legyen és tömör az anyag a hálóba.
  6.  Kössünk rá még egy görcsöt, hogy utána is használhassuk a hálót.
  7.  Vágjuk el a két görcs között, és kész is a védett csalink.
 
 
Utána elvégezzük a szokott mozdulatokat:
 
  • Átszúrjuk rajta a fűzőtűnket.
  • Felfűzzük a csalit a hajszálelőkére.
  • Csali stopperrel szereljük fel.
 
Kész is az egyedi, tökéletes, védett csalink! A legnagyobb előnye, hogy bármit tehetünk bele, amit csak szeretnénk. A fantáziánk szabja csak meg a határt. Különleges mixeket készíthetünk, kísérletezhetünk. Nyugodtan tehetünk bele aprós kis parafadarabkákat, ezáltal, kiegyensúlyozott lesz a horog csalink.

Ha kitaláltuk a megfelelő csali keveréket, nincs más teendőnk, mint kipróbálni az újdonságot. 

Horogra fel! Csalizni kell!

 

Karikás Brigitta