Kabátra fel

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Minden évszak megköveteli a saját ruhakollekcióját; a horgászatban is. Bizony, nagyon szem előtt kell tartanunk az aktuális időjárást, hiszen egy átázott, vízben tocsogó bakancs nem éppen a komfortos horgászás testvérkelléke. És természetesen védekezhetünk ezer módon, pléddel és meleg teával, egy jól megválasztott ruha csak előnyünkre válhat, megkönnyítve és élvezetesebbé téve a kiruccanásunk. Mert hát a zord idő sokszor gátolja a horgászt. Legalábbis a felkészületlen horgászt mindenféleképpen. Íme, pár darab, amit minden tudatos horgász felírhat a „Jó, ha van” listájára! 

Lábfázás kiiktatva


Bakancs és csizma. A két fogalom sokszor összekeveredik az ember elméjében, illetve nem tud különbséget tenni a kettő között. Egyértelmű, hogy mindkét lábbelinek megvan a maga szerepe, de ez helyzettől és időjárástól is függ. Először is gondoljuk végig, hogy egy helyből folytatott vagy folyamatos mozgással járó horgászatról beszélünk. Az elsőhöz mindenképpen egy meleg csizmát párosítanék, míg a másodikhoz egy minőségi bakancsot.


  • Szőrbéléses PVC csizma: 

Kedvező árú, nagyon hasznos csizma. A külső gumirétegnek köszönhetően semmilyen helyzetben nem ázik át, még akkor sem, ha fárasztás közben be kell lépnünk a vízbe. A belső, vastag szőrbélésnek köszönhetően az igazán fagyos téli hónapokban is kellő meleget biztosít lábunknak. A csimaszár felső része szűkíthető. A bordázott talprész csúszásmentes.


  • Neoprene csizma:

A lábbeli vízálló neoprén felsőrészből, 5 milliméteres neoprén bélésből, gumírozott talpból, valamint erősített orr-részből áll. 100%-ban vízálló. Talpa csúszásgátlós. Melegen tartja a lábat, azonban a nagyon hideg időkben egy többórás horgászatra nem alkalmas. Kirándulóknak és horgászoknak egyaránt ajánlom.


  • Thermo csizma:

Ez a csizma már alkalmas lehet a többórás ácsorgásra is a hidegben, de egy kövezés vagy más, egyenetlen talajú vízpart bejárására is tökéletesen alkalmas. Tartós, könnyű és jól szigetelő. Ezt a csizmát azok fogják nagyra értékelni, akik egy elegáns, mégis kellően meleg lábbelit szeretnének hordani, bárhova is menjenek. Nőknek kifejezetten ajánlom!


  • Thermo bakancs:

Íme, az előző férfiasabb változata. Nagyon sokáig képes megőrizni a hőt, nagyon strapabíró. Szűkíthető felsőrésszel rendelkezik, szára magas. Ezt a bakancsot azoknak ajánljuk, akik gyakran járnak hidegben folyóparti kövezésen, sziklás helyeken, illetve akik igen hidegben is kitartóan, akár egy helyben állva hajlandóak várni a halakat. 

Válasszunk megfelelő öltözéket!


A hideg időkben a réteges öltözködés elengedhetetlen. Azonban mit sem ér a réteg, ha a ruha nem minőségi. Én speciel mindig úgy voltam vele, hogy az igazi színvonalat és márkát egyszer kell megvenni, és azt aztán évekig használhatom. Ez most sincs másképp. Igaz, a minőség nem két forint. De gondoljunk bele: egyszer kiadott pénz egy jó ruhára, vagy többször kidobott pénz gyógyszerre? Én az elsőre voksolnék. Na meg hát ne is beszéljünk arról, hogy ki szeret vacogni?


  • Thermo alsóruha:

A thermo alsóruházat egy jó termoruhával kombinálva kitűnő párosítás. A thermo alsóruhák felépítése műszálból és pamutból áll, nagyjából fele-fele arányban. Vásárláskor figyelembe kell venni, hogy a ruha legyen passzos és feszes, simuljon a testre amennyire csak lehet, illetve amennyire még kényelmes. Egy túl szűk ruhában sem érezzük jól magunkat.


  • Polár kabátok:

A hideg idő legjobb választása a polár viselet. Remekül szigetel, és kiváló védelmet nyújt a szél ellen. Kényelmes darab minden horgásznak. Jó, ha az ujjvégek és a derékrész is gumírozott, még jobban kivédve ezzel a szelet. A stílusos daraokat kedvelőknek kifejezetten ajánlom figyelmükbe a FOX Rage polár felsőrészt.


  • Thermoruha:

Egy jó thermoruha szerkezete több rétegből tevődik össze. Poliészter és polár anyag is gondoskodik a maximális védelemről. Vásárláskor inkább egy hosszított fazont válasszunk. Ezek a kabátok sok zsebbel vannak felszerelve, így mindenféle eszköz elrakására alkalmas. Kapucnis változata a legideálisabb, gondolva itt az esős időkre is. Az ujjvégek általában neoprén bélést kapnak, fokozva ezzel a hőraktározást. A thermoruhák természetesen vízhatlanok, mosását mindenképp alacsony hőmérsékletű vízben végezzük.


Válassz Te is megfelelő öltözéket, hogy a hideg ne maradjon hideg többé!

 

Koncz Eszter