Toscan típusú hal

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Megfigyelésem tárgya, hogy minden „furcsa elnevezésű” ételből mindig valami jó sül ki. Ebben az esetben ráadásul szó szerint, hisz egy olyan recepttel szolgálok, amit sütőbe helyezés után bízzunk csak a hőhullámokra! Nagyon finom, lágy ízű étel, amit érdemes kipróbálni! Íme!



Hozzávalók

  • 1 kg tengeri halfilé 
  • 1 cs fagyasztott spenót (lehet levél is az jobb) ha nem akkor passzírozott 1 doboz 
  • 30 dkg ricotta 
  • 2-3 ek parmezán 
  • fokhagyma 
  • olivaolaj 
  • 12 dkg mozarella

Elkészítés

Spenótot, ha leveles oliván megpárolni, hozzáadni a zúzott fokhagymát, só, borssal. Ha passzírozott, fagyasztott, akkor lábosban felengedni, fokhagyma, só bors, és némi zabkorpával sűríteni, hogy ne legyen annyi leve. Halacskákat sózni, majd halas fűszerkeverékkel bedörzsölni, ha ez nincs akkor borssal megszórni és még esetleg némi kakukkfű, majoránna mehet rá. Halakat egy olivával kikent tepsibe tenni, rákenni a spenótot - amelybe parmezánt reszeltünk - annak a tetejére a ricotta túrót halmozni, amelyet sózunk és kicsi frissen őrölt borssal fűszerezünk. Tetejére jön a mozarella karikára vágva. Nem kell letakarni, mert a spenótból és a halból is sok-sok lé jön ki, és kell, hogy elpárologjon. Én kb. 15 percig sütöttem.


Tanácsok:


A végén viszont nagyon ügyesen le kell önteni a vizet a halak alól, ha túl sok levet engedett, nem könnyű mutatvány, de akkor legalább nem ázik a hal a lében. 
Párolt zöldségekkel (brokkoli, karfiol, répa, póréhagyma) tálalni kiváló!

Elkészítési idő: 20 perc
 

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Koncz Eszter