Gombás hal palacsintaágyon

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Hozzávalók


80 dkg halfilé 
30 dkg bármilyen ehető gomba 
2 db vöröshagyma 
4 evőkanál étolaj 
1 késhegynyi só 
1 késhegynyi őrölt bors 
1 késhegynyi őrölt gyömbér 
1 késhegynyi curry-por 
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin) 
1 cs. zöldpetrezselyem 
1 poharas tejföl 
1 db tojás 
 

A palacsintához: 


1 db tojás 
15 dkg finomliszt 
3 dl felforralt, kihűtött tej 
1 dl szódavíz v. kristályvíz 
1 csapott teáskanál só 
1 csipet kristálycukor 

(kisütéshez olaj) 

Elkészítés


A hagymát apróra vágjuk, a halat csíkokra szeleteljük, a gombát húsdarálón ledaráljuk. 
A hagymát a késhegynyi sóval wokban vagy serpenyőben olajon aranysárgára dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fűszereket: borsot, gyömbért, curryt, fűszerkeveréket, - és amikor megdinsztelődött, lazán belekeverjük a halat, ezután már csak 5 percig rázogatjuk, hogy a halcsíkok szépen egyben maradjanak.
A palacsintához való anyagokat turmixgéppel vagy bot mixerrel kikeverjük és fél órás pihentetés után olajjal bekent palacsintasütőben kisütjük. (11-13 db). 
Amikor kihűlt a palacsinta, csíkokra vágjuk, felével kibélelünk egy jénai tálat vagy kisebb mély tepsit, ráhalmozzuk a gombás halat, majd a maradék palacsintát és az egészet beterítjük a tojással és apróra vágott petrezselyemmel elkevert tejföllel. 
Alufóliával letakarva, sütőben 170 fokon 25 percig, majd a fóliát eltávolítva még 5 percig sütjük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!


Koncz Eszter