Mediterrán lazactatár

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A megtévesztő elnevezés mellett induljon el fantáziánk egy nagyon finom étel felé. A lazac kiváló táplálék minden étrendben, épp ezért ragadtam meg ezt, és csatoltam hozzá egy olyan íz élményt, amely minden alkalomra megfelel. Olivát kedvelőknek kötelező, a többiek meg próbálják csak ki! Íme a recept!

 

Hozzávalók

  • 20 dkg szeletelt füstölt lazac 
  • 2 dkg szobahőmérsékletű vaj 
  • 20 szem kapribogyó 
  • 10 darab fekete olívabogyó 
  • 1 kis fej lilahagyma 
  • bors 
  • extra szűz olivaolaj 
  • 1 kávéskanál porcukor 
  • pár csepp citromlé


Elkészítés


A szeletelt füstölt lazacot először vékony csíkokra, majd apró kis kockákra vágtam és egy tálba tettem. Majd megborsoztam (sózni nem kell, hiszen a füstölt lazac nagyon sós), hozzáadtam 1 kávéskanál porcukrot, megöntöztem kevés olívaolajjal, nagyon alaposan összekevertem és félretettem kicsit összeérni. 



Ezalatt a kapribogyót és az olívabogyót nagyon apróra vágtam. A lilahagymát megpucoltam, ezt is apró kockákra vágtam, és a felét beleszórtam a lazacpürébe. A kapribogyót és az olívabogyót úgyszintén, majd csöpögtettem rá pár csepp citromlét, újra összekevertem, és hozzátettem a vajat is. Ezzel is egyneművé kavartam, alaposan összenyomkodtam még egy villával, hogy tényleg elegyedjenek az ízek, majd betettem a hűtőbe úgy 20 percre. 



Közben pirítottam fejenként 2 szelet pirítóst, megterítettem, egy kis tányérra vékony szelet vajat tettem és apróra vágott lilahagymát, majd a hűtőből kivéve, tálaltam a lazactatárt!


Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Koncz Eszter