Faddi fokhagymás csuka

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A fokhagyma hal párosítás nálam mindig nyerő, gondolom, ezzel más sincsen másképp. Markáns ízének köszönhetően a leghagyományosabb konyhai étrendet is fel lehet dobni ezzel. Érdemes kipróbálni, könnyű, száraz fehérbort ajánlok hozzá! Íme a recept! 

 

Hozzávalók 2 személyre

 

  • 1 kg csuka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy fej közepes nagyságú vöröshagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • erős törött paprika, ízlés szerint

 

Elkészítés


A szalonnát apróra vágva kisütjük, a tepertőjét kiszedjük és félrerakjuk. (A csipetke tetejére rakjuk) A szalonnazsíron megpirítjuk a karikára vágott vöröshagymát, majd amikor szalmasárga, egy késhegynyi erős törött paprikát keverünk hozzá, melyet azonnal felengedünk egy pohár vízzel. Az előzőleg megtisztított és feldarabolt csukát, amelyet megsóztunk, zúzott fokhagymával bekenünk és kb. 20 percen keresztül rázogatva, mindig zsírjára sütve (szükség szerint időnként felöntve) pirítjuk. 20 perc után 4 dl vízzel felengedjük és forralásig hevítjük. 
Egy tojásból víz hozzáadása nélkül tésztát gyúrunk és csipetkét szaggatunk, melyet a forrásban lévő halhoz adunk. Ezt további 15 percig lassú tűzön főzzük, míg a tészta megfő és besűrűsödik a lé. A tészta hozzáadása után törött borssal ízesítjük.
 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Koncz Eszter