Gyömbéres hal gőzben párolva

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Mindig összefut a nyál a számban, amikor a helyi közértben sétálva meglátom a friss gyömbér gyökereket. Számomra egyfajta különleges citromos ízt kölcsönöz minden ételben. Épp ezért ajánlom ennél a receptnél, hogy a párolt-gyömbéres halat a végén öntsük nyakon egy kis citromlével vagy akár egy tejszínes citrommártással.


Íme a recept!


Hozzávalók 4 személynek:


  • 4 tengeri halfilé
  • fél pohárolaj
  • 15 szem egész bors
  • 10 dkg friss gyömbér
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 3 fej hagyma
  • fél pohár szójaszósz
  • pici olaj

Elkészítés:

A gyömbért megpucoljuk, karikákra, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát – az egész fejet – vékonyan felkarikázzuk. Olajat hevítünk egy wokban, beledobjuk a gyömbért, a hagymát és a fokhagymát, 3 percig pirítjuk, majd felöntjük a szójaszósszal. Lehűtjük, beletesszük a halfilét, majd egy éjszakán át pácolódni hagyjuk. Másnap leszűrjük a szóját, és a hagymás-gyömbéres halat a bambuszgőzölőbe tesszük. Forró gőz fölött 5-7 percig pároljuk. Közben a leszűrt szójaszószt felforraljuk. Rizzsel tálaljuk a halat, a szójaszószt mellé kínáljuk.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Koncz Eszter