Zelleres tésztában sült amurcsíkok kevert salátával

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Egy jó saláta mindig feldobja a napomat, pláne ha halhús van hozzá tálalva. A Balaton környéki fogadókban elég elterjedt az efféle variáció. Zelleres tésztáról ugyan még én sem hallottam, ám nem árt trükközni a különböző ízekkel, ami ezennel 10-ből 10 pontos lett. Lássuk a receptet! 

Hozzávalók 4 személyre:


  • 50 dkg amurfilé
  • 20 dkg zellergumó
  • 2 tojás
  • 8-10 dkg liszt
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • olaj a sütéshez
  • A salátához:
  • 30 dkg vegyes saláta (fejes, fodros, cikória)
  • 10 dkg színes paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg uborka
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál finomra vágott kapor
  • 2 citrom

 

Elkészítés:


A halfilét éles késsel beirdaljuk, és 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Megsózzuk, és ameddig készül a tészta, letakarva hűtőben tartjuk. Megtisztítjuk a zellert és lereszeljük a káposztareszelővel. 

A zellerhez adjuk a tojást, a lisztet, sót, borsot, a petrezselymet és jól összekeverjük, ha száraz lenne, lehet belekeverni kicsi tejfölt, tejet, vagy reszelt almát is. A halcsíkokat lisztbe forgatjuk, majd a zelleres tésztát rányomkodjuk, és nem túlforró, bő olajban aranyszínűre sütjük. Ha megsült, papírkendőre szedjük, és leitatjuk a felesleges olajt. A salátákat, a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A salátákat összetépkedjük, a paprikát, a paradicsomot, az uborkát összedaraboljuk. A joghurtot kikeverjük az olívaolajjal, a kaporral, 1 citrom levével, sóval, borssal. Óvatosan összeforgatjuk az egészet, és tányérra tesszük. Mellétesszük a forró halcsíkokat, és a maradék citrommal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Koncz Eszter