Tonhalszeletek sajttal és gombával sütve

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Ha egy igazi tavaszias ételt szeretnél tálalni, akkor ez mindenképpen a te recepted. A sajt és a gomba együttes íze egy igazi frissítő, kényeztető érzést kölcsönöz. Minden rendezvényre ajánlom, ahol szeretik az efféle íz világot. És akkor most üljünk le, tegyük fel a szakállkánk és jöhet a recept! 

Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 80 dkg tonhal
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg gomba
  • 1 dl http://gemadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/id=olKb6T8ziOJ0RISupImrKMdvfZuwy.uHjf.0kuYKgCP.g7/stparam=nddeiwlrwr/fastid=1224979098645832145http://ghu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=nSqQAfc_d2JOhFNuRk1TgrbuLXTwCANeXfRV9rhfmaL.97/fastid=2305843009233772808/stparam=nppocnqnqnolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • őrölt bors

 

Elkészítés


A tonhalszeleteket megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és mindkét oldalukat elősütjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a tonhalakat. A sütésből visszamaradt olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel fűszerezzük és megpirítjuk. Kevés ketchupot keverünk hozzá, majd az elkészített ragut a halszeleteken egyenletesen elosztjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és sütőben pirosra sütjük. Rizzsel tálaljuk.


Jó étvágyat kívánok!


Koncz Eszter