Magvakban sült pácolt ponty

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A szezámmag különleges íze számomra minden ételt elvarázsol. Mindenféle rántott ételhez remek kiegészítő, legyen szó húsról vagy karfiolról. Kicsit szörföztem a neten, és találtam valami egészen más stílusú főételt, melynél ismét a szezámmagé a főszerep. Lássuk! 

Hozzávalók 4 személyre:


  • 60 dkg pontyszelet
  • 10 dkg tökmag, tisztított napraforgó, szezámmag, dió vegyesen
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • A sütéshez: 3 dl http://gemadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/id=olKb6T8ziOJ0RISupImrKMdvfZuwy.uHjf.0kuYKgCP.g7/stparam=nddeiwlrwr/fastid=1224979098645832145http://ghu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=nSqQAfc_d2JOhFNuRk1TgrbuLXTwCANeXfRV9rhfmaL.97/fastid=2305843009233772808/stparam=nppocnqnqnolaj
  • A páchoz:
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 színes paprika
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • A tálaláshoz:
  • 1 fej saláta
  • 1 citrom

Elkészítés


A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával. 

A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk lisztben, tojásban és végül a magos morzsában. Bő, forró olajban, kíméletesen, 5-7 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, és elkészítjük a pácot. A sárgarépát, a hagymát és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra metéljük, a keveréket kicsit megsózzuk, és 10 percet állni hagyjuk. Az ecetet összekeverjük kevés cukorral, az olívaolajjal és 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd a zöldségekkel összekeverjük. A kisütött halszeleteket beletesszük a zöldséges pácba, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Tálaláskor megmossuk a salátaleveleket, ráfektetjük a halat, a zöldségekkel együtt, ráteszünk a levéből is, és citrommal díszítjük. Ízlés szerint paradicsomot vagy más zöldséget is kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


 

Koncz Eszter