Zúg a Volga

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Egy nagykabátos alakot látok magam előtt a rémisztő hidegben. Egy kis széken ül, botot tart kezében. Bizonyára horgász lehet. Én is ezért jöttem, be is pakoltam mindenféle védőfelszerelést, ami átsegíthet a borzasztó fagyban. Oroszországban járunk. Európa leghosszabb és legbővizűbb folyójánál próbálok szerencsét. Hello  Volga, itt vagyok. 

A Volga 3531 km-es hosszúságával és néhol 4 km-es szélességével Európa és Oroszország legnagyobb folyójaként ismert, amely észak-déli irányban teljes mértékben végigfolyik az ország európai részén. A folyó forrása Moszkva mellett található, másik vége pedig hatalmas delta torkolattal a Kaszpi-tenger vizét gazdagítja. Ebben a lenyűgöző természeti környezetben terül el Asztrahán városa, illetve számos tó, amelyek közül Európában is a legnagyobb az Onyega és a Ladoga.

A horgászok leginkább a delta torkolatában ragadnak botot, itt telepednek le a zsákmányozáshoz. A delta torkolat vidéke a horgászok paradicsoma, tekintettel arra, hogy a folyóban 58 halfajta él, amelyeket állami engedéllyel vadászni is lehet. A 20 kilós harcsától a 15 kilós csukán keresztül a 300 kilós tokhalig minden megtalálható. Nem csoda hát, hogy a horgászok álmainak netovábbja ez a vidék. A kifogott hallal lefényképeztetheti magát az ügyes horgász, emléket állítva ezzel élete nagy fogásának. A vidék egyre felkapottabb a nyugat-európai országok körében, ami szükségessé tette új szállodák építését, az infrastruktúra fejlesztését és a vendégek kényelmének biztosítását.

A horgászni vágyók számára több lehetőséget is tudnak ajánlani az utazási irodák. Első lehetőségként a várostól akár több kilométerre biztosítanak szállást teljes panzióval, ahol naponta kétszer, csónakkal és kísérővel mehetnek halászni a vendégek és kérésükre a zsákmányt el is készítik.

A horgásztúrák másik fajtája lehet a lakóhajókon történő elhelyezés. A hajó végigmegy a Volgán és a Kaszpi tengeren, étteremmel, szaunával és klímával is fel van szerelve. A harmadik lehetőség a repülővel való megközelítés és a szállodában való elszállásolás.  Az orosz vendéglátók nagyon közvetlenek, barátságosak és hagyománytisztelők.

Mindenki, aki megteheti, látogasson el erre a fantasztikus paradicsomba, és egy jó tanács: vigyél kabátot!

 

Koncz Eszter