Harcsapaprikás túrós csuszával

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Igen, valóban a két étel különös találkozása ez. A sztorim csupán annyi, hogy a párom halat kívánt, én meg túrós tésztát, így született meg ez a fantasztikus tel. Csodával határos módon a két ízvilág nem üti egymást, sőt, kifejezetten barátok, így ajánlom mindenkinek a kipróbálását! 

Hozzávalók 3 főre:


  •  3 ek kókuszzsír vagy zsiradék
  •  2 fej vöröshagyma
  •  1 paradicsom
  •  1 TV paprika
  •  1 ek pirospaprika
  •  3 babérlevél
  •  1 kk őrölt kömény
  •  2 szegfűbors
  •  1 zöldségleves kocka
  •  1 zöld kaliforniai paprika
  •  250 g száraz csuszatészta (durum)
  •  200 g zsírszegény túró
  •  2 dl tejföl
  •  1 ek liszt vagy tápióka liszt
  •  3 szelet harcsa (magyar, ha lehet, dunai)

Elkészítés:


  1. Besózzuk a harcsaszeleteket, félretesszük.
  2. A zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a paradicsomot és a TV paprikát, kaliforniai paprikát apróra vágva. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele a szegfűborsot, köményt, babérlevelet, és a leveskockát, és főzzük az alaplevet 30 percig, majd a babérlevelet kivesszük. (Botmixerrel összetörhetjük az alaplében lévőket.)
  3. Most beletesszük a halszeleteket, és összefőzzük az egészet a lében. A liszttel és tejföllel, vízzel habarást készítünk. Majd behabarjuk, kb. 5-8  percig még rotyogtatjuk a paprikást.
  4. Amíg megfő a csuszatészta, piríthatunk szalonnát pörcnek.
  5. Tálaljuk a csuszánkhoz a finom szaftos harcsapörköltet, és megszórhatjuk pörccel a tetejét.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Koncz Eszter