Tengeri halfile tejszines martasban citromfuvel

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Elárulom, a citromfű a limonádé és a zöldtea ízesítése mellett másra is alkalmas. Például halhoz, melyet igazán különleges ízzel koronáz meg. A tejszín és a citromfű elegye lágy és kellemes élményt biztosít kóstolóinak. Legfinomabb tésztával, de rizzsel is ajánlom.  Íme a recept! 

Hozzávalók két főre:


  • 2 nagyobb tengeri halfilé
  • olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • hal-fűszerkeverék
  • bors
  • szójaszósz
  • friss citromfű
  • citrom
  • petrezselyem
  • 1 kis dobozos főzőtejszín
  • spagetti tészta

Elkészítés:


  1. A halakat kiolvasztás után bekenjük sóval, borssal, halfűszerrel, és meglocsoljuk szójaszósszal.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, picit meg is pirítjuk.
  3. Ha ezzel megvagyunk, rátesszük a halszeleteket, megszórjuk a frissen szedett, apróra vágott citromfűvel, meglocsoljuk egy facsarásnyi citromlével, és addig pároljuk fedő alatt, míg levet enged.
  4. Amint megpárolódott, kivesszük tányérra, és a hagymás "szaftba" beletöltjük a tejszínt. Ezzel sűrűre főzzük, ha kívánkozik bele, még egy kis citromlével ízesítjük, és visszatesszük bele a halakat.
  5. Amennyire tudjuk, átforgatjuk benne, de vigyázzunk, ne törjük össze.
  6. Megvárjuk, míg egyet-kettőt rottyan már fedő nélkül, végül megszórjuk petrezselyemmel.
  7. A tésztát mindezek előtt/ közben/ után megfőzzük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Koncz Eszter