Wellington hal

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Nem is olyan rég még a tévében láttam ezt a fogást. Igaz, akkor lazaccal készült, mely átlagemberek számára elérhetetlenebb, én azért nem mondtam le róla, és kipróbáltam halkonzervvel. Ismét nem csalódtam képességeimben és fantáziámban, a konzerv megállta a helyét és egy elképesztően finom, könnyű étel kerekedett belőle. 

Hozzávalók 2 főre:


  • 40 dkg halfilé (vagy lazac, nyelvhal, ördöghal, lényeg, hogy tömör húsa legyen!)
  • 4 dkg vaj
  • 20 dkg gomba
  • 1 cs petrezselyem
  • fél fej hagyma
  • 1,5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • bors

Tésztához:


  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1dl víz

Elkészítés:


  1. A halfiléket besózzuk, és kevés olajon mind a két oldalukon átsütjük. Félretesszük, és megcsináljuk a tölteléket.
  2. A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockázott gombát, és lepirítjuk. Majd rátesszük az aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tűzről lehúzzuk, és hozzákeverjük a tojást, majd a zsemlemorzsát. Hagyjuk hűlni, míg a tésztát elkészítjük.
  3. A tésztához  egy tálban összegyúrjuk a lisztet és a vajat. Késhegynyi sót feloldunk 1 dl vízben, a tésztára öntjük, és gyorsan eldolgozzuk, majd a tésztát 15-20 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. Két részre osztjuk,  és kb. fél cm vastag  téglalapra nyújtjuk.
  4. Elfelezzük a gombás tölteléket, és a tésztalapokra kanalazzuk, majd erre a masszára helyezzük a megsült halfiléket. A tészták szélét megkenjük tojással, majd szépen összehajtogatjuk. (Szép csomagot kapunk.) Kívülről is megkenjük tojással, és sütőlapra helyezve a csomagokat előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  5. Bármilyen halhoz illő mártást adhatunk hozzá.

Jó étvágyat hozzá!


Koncz Eszter