Snidlinges halkrém – hideg szendvicskrém

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Imádjuk a körözöttet. Óvoda óta töménytelen mennyiséget képes vagyok elfogyasztani belőle. Ebből indultam ki, és kicsit újraterveztem a finom krémet. Egy kis paszírozott hallal spékeltem meg, ami egyébként egyszerű halkonzerv. Oliva bogyóval, paprikával előszeretettel ajánlom! Jöjjön a recept! 

Hozzávalók 6 személyre:


  • 3 db kis tonhal v. szardínia v. heringkonzerv (növényi olajban)
  • 250 g tehéntúró
  • 100 g tégelyes natúr sajtkrém fele
  • 1 cs snidling v. újhagyma
  • 2 ek majonéz
  • bors
  • kevés citromlé

Elkészítés:


  1. A snidlinget vagy az újhagymát apróra vágjuk.
  2. A halkonzervet kibontjuk, az olaj felét leöntjük.
  3. A hozzávalókat jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével megöntjük. (A majonéz szerintem selymesebbé teszi a krémet, ezért tettem bele.)
  4. Friss, ferdére szelt bagettre kenjük a krémet, s azon nyomban fogyasztjuk. :)

Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

 

Koncz Eszter