Tonhalas-paradicsomos penne

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Lévén, hogy az olasz konyha szerelmese vagyok, szinte rajongok a tésztás ételekért. Találtam egy receptet, amit nagyon egyszerű elkészíteni, nincs vele macera, csak a kulináris élvezet, ami utána jön. A tonhal és a paradicsom kitűnő párosítás, egyik markánsabb, mint a másik, így biztos vagyok benne, hogy nem okoz senkinek csalódást. Nézzétek! 

Hozzávalók 4 főre


  • 1 tonhalkonzerv
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 400 g penne tészta
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 paradicsomkonzerv (850 ml)
  • bors
  • cukor

Elkészítés


  1. A tonhalat leszűrjük, majd nagyobb darabokra tépkedjük. A bazsalikomleveleket letépkedjük, megmossuk, hagyjuk szűrődni. A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. A tésztát forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és kb. 10 perc alatt megfőzzük.
  3. A forró olajban a kétféle hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól elkeverjük. Felöntjük a paradicsommal, felfőzzük. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. A paradicsomokat felaprítjuk, és kb. 5 percig főzzük.
  4. A tésztát leszűrjük. A bazsalikomot és a tonhalat a mártásba keverjük. A tésztát elkeverjük a mártással és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Koncz Eszter