Tengeri hal répalepénnyel és káposztával

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Bevallom őszintén nem túl sok reményt fűztem név alapján ehhez az ételhez. A kezdeti megtorpanás vége azonban mégis csak egy rendkívül finom ebéd kerekedett belőle, melyet vörösborral tálaltam. Visszajelzésekre alapozva ajánlom mindenkinek! 

Hozzávalók 3 főre


  • 50 dkg fagyasztott tengeri halfilé
  • 2 ek olaj
  • 2 ek mustár
  • 1 dl ketchup
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 ek majoranna
  • 2 citrom leve

Répalepény:


  • 2 ek vaj
  • 1 kk olaj
  • 3 közepes répa
  • 3 közepes krumpli
  • 1/2 fej hagyma
  • 1/2 kk só

Kedvenckáposzta:


  • 1 ek olaj
  • 2 kk mustármag
  • 1 kk kurkuma
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kis fej káposzta
  • 1/2 kk só
  • 2 ek citromlé

Elkészítés


  1. A felengedett halszeleteket az egyik citrom levével bedörzsöljük, besózzuk és állni hagyjuk 1 óráig. Az olajat elkeverjük a mustárral, a másik citrom levével, ketchuppal, borssal, majoránnával. A mártással a halszeletek mindkét oldalát megkenjük, és tepsibe egymás mellé fektetjük. Forró sütőben 25-30 percig pároljuk, majd a tetejét megpirítjuk.
  2. A répát, krumplit és hagymát finomra reszeljük. Nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olajat, beletesszük a zöldségeket. Fűszerezzük. Süssük egyik oldalát, amíg barna nem lesz, majd dobjuk a másik oldalára, és azt is süssük meg.
  3. A hagymát és a káposztát vékonyra szeljük. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a mustármagot és a kurkumát, mikor sistereg, hozzáadjuk a hagymát és néhány percig együtt pirítjuk. Beletesszük a káposztát, sózzuk, és megpároljuk. Végül meghintjük citromlével.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Koncz Eszter