Ecetes hal

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Az ecettel nincs mindenki kibékülve, azonban ne feledkezzünk meg arról, mennyire finommá tud tenni egy ételt. Én például imádom az ecetes salátákat, azonban a „Kedvencek” listámra ezennel gyöngybetűkkel írom fel az ecetes halat is. Nektek bejön? 

Hozzávalók 10 főre


  • 2 kg felszeletelt ponty (vagy bármilyen másik keményhúsú folyami hal)
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
  • olaj a sütéshez
  • 4 nagy fej vöröshagyma

salátaléhez: 


  • ecet
  • cukor
  • víz
  • szegfűbors
  • babérlevél 

Elkészítés


1.      A felszeletelt, besózott halat bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.

2.      Egy nagy jénai tálba a karikára felszeletelt hagymával váltakozva rétegezzük.

3.      Jó ecetes-sós-cukros salátalevet készítünk és a szegfűborssal meg a babérlevéllel együtt felforraljuk.

4.      A halat ezzel a forró lével leöntjük, és lefedve legalább egy napig érleljük.
A forró ecetes lé átjárja a halat, és ha több napig áll, akkor a benne lévő nagyon vékony szálkák "eltűnnek".

5.      Friss fehérkenyérrel vagy ecetes burgonyasalátával tálaljuk.


Jó étvágyat kívánok hozzá!


Koncz Eszter