Halas zöldfűszeres rizsgombócok

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Minden évben megfogadom, hogy idén majd több halat eszik a család. Ez valahogy sosem valósul meg, bár én azért mindig próbálkozok. A minap ismét a hal mellett tettem le a voksom, gondoltam köretnek jó lesz a rizs. Aztán továbbfűztem a dolgot, mi lenne, ha mindezt 1 masszaként készíteném el. Hát ez lett! 

Hozzávalók 3 főre

  • 2 cs barna rizs
  • 2-4 nagyobb alaszkai halfilé
  • 4 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • kapor
  • petrezselyem
  • szójaszósz
  • fehérborecet
  • worcestershire-szósz
  • ételízesítő
  • olívaolaj
  • napraforgó olaj

Elkészítés

  1. Rakjuk fel a rizst főni.
  2. Közben a kaprot és a petrezselymet aprítsuk fel.
  3. A halszeleteket olívaolajban, kis ételízesítővel süssük meg úgy, hogy szétmáljon, nézzük át szálkaügyben!
  4. Mikor elkészültek a hozzávalók, akkor dojuk rá a halra a rizst, a zöldeket.
  5. Keverjük össze, és locsoljuk meg a szója-, a worcestershire-szósszal és a fehérborecettel, ízlés szerint. (Én úgy csináltam, hogy látszódjon, hogy bebarnul.)
  6. Verjük fel a tojásokat, majd öntsük rá a még meleg keverékre.
  7. Kezünkkel formáljunk kis gombócokat, majd hempegressük meg a zsemlemorzsában.
  8. Bő olajban süssük meg, majd szalvétára téve engedük, hogy leengedje a felvett zsiradékot.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Koncz Eszter