Zöldfűszeres busa sörtésztában

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Nálunk ez a sörtésztás megoldás nagyon nyerő, évek óta csináljuk már rendszeresen. Nagyon különleges íze van, a zöldfűszerrel és a busával vegyítve pedig egy igazán markáns íz világgal állhatunk asztalhoz. 

 Hozzávalók 4 főre


  • 70 dkg busa
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 dl sör
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • olaj sütéshez
  • jégsaláta, paradicsom, uborka...

Elkészítés


  1. Elkészítjük a pácot: a citrom levét kifacsarjuk, ebbe nyomjuk bele fokhagymanyomón a fokhagymát, beletesszük a rozmaringot, kakukkfüvet, sót, borsot, olívaolajat.
  2. A halat megmossuk, bekenjük a páccal, éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Elkészítjük a sörtésztát: a tojásokat, a sört és a lisztet egy kis sóval, robotgéppel összekeverjük. Sűrű palacsintatészta-szerűséget kapunk.
  4. Ebbe mártjuk a halszeleteket, amiket azonnal forró olajba rakunk. Mindkét oldalát 5-5 percig elég sütni.
  5. Zöldsalátával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!


Koncz Eszter