Vajban pirított harcsa sült citrommal

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Jamie Oliver-től hallottam először olyanról, hogy a citromot megsütjük. Meglehetősen kétkedve fogadtam az ötletet, de aztán kipróbálva pozitívan csalódtam.

A citrom megkaramellizálódott cukortartalma extra ízt ad, és sütve sokkal több levet tudunk kifacsarni belőle.  

Hozzávalók 4 főre


  • 500 g harcsafilé
  • borsikafű
  • vaj
  • 2 db citrom

Elkészítés


  1. A kifilézett harcsát feldaraboljuk, besózzuk és megszórjuk borsikafűvel.
    Letakarva legalább 2 órát hagyjuk pácolódni a hűtőben.
  2. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és ha már forró, beletesszük a harcsát.
    Pár perc alatt mindkét oldalát szép barnára sütjük, majd kiszedjük és tálalásig melegen tartjuk.
  3. A félbe vágott citromokat a vágott felükkel lefelé a serpenyőbe tesszük, és pár percig erős lángon sütjük, amíg kellemesen megkaramellizálódik.

Jó étvágyat hozzá!

 

Koncz Eszter