Korhely halleves

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Végül is elég praktikus nőnek tartom magam, mert miután mindenképp ezt az ételt akartam elkészíteni az újévi levesünkként, úgy döntöttem, abban a babonában viszont nem hiszek, hogy a hallal elúszik a szerencse. Másnaposságra ez a leves gyógyír. A párom véleménye szerint sokkal finomabb, mint az általa eddig ismert, kolbásszal készült korhelylevesek. 

Hozzávalók 4 főre
 
  • 60 dkg busafilé
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg savanyúkáposzta
  • 2 dl tejföl
  • 2 babérlevél
  • olaj
  • bors
  • petrezselyemlevél

Elkészítés


  1. A halfilét 3x3 cm-es darabokra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk, és 20 percig állni hagyjuk.
  2. Közben kevés forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a feldarabolt répát, gyökeret, együtt pirítjuk.
  3. Rádobjuk a kinyomkodott káposztát, a fokhagymagerezdeket és a babérleveleket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön félpuhára főzzük.
  4. Ezután beletesszük a halakat és 15-20 percig lassú tűzön tovább főzzük. Sóval ízesítjük.
  5. A végén néhány kanál levesben elkevert tejföllel még egyszer átforraljuk.

Jó étvágyat hozzá!


Koncz Eszter