9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!


Minden címke 131



Mutasd az összes cikket...

Korhely halleves

Végül is elég praktikus nőnek tartom magam, mert miután mindenképp ezt az ételt akartam elkészíteni az újévi levesünkként, úgy döntöttem, abban a babonában viszont nem hiszek, hogy a hallal elúszik a szerencse. Másnaposságra ez a leves gyógyír. A párom véleménye szerint sokkal finomabb, mint az általa eddig ismert, kolbásszal készült korhelylevesek. 

Hozzávalók 4 főre
 
  • 60 dkg busafilé
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg savanyúkáposzta
  • 2 dl tejföl
  • 2 babérlevél
  • olaj
  • bors
  • petrezselyemlevél

Elkészítés


  1. A halfilét 3x3 cm-es darabokra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk, és 20 percig állni hagyjuk.
  2. Közben kevés forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a feldarabolt répát, gyökeret, együtt pirítjuk.
  3. Rádobjuk a kinyomkodott káposztát, a fokhagymagerezdeket és a babérleveleket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön félpuhára főzzük.
  4. Ezután beletesszük a halakat és 15-20 percig lassú tűzön tovább főzzük. Sóval ízesítjük.
  5. A végén néhány kanál levesben elkevert tejföllel még egyszer átforraljuk.

Jó étvágyat hozzá!


Koncz Eszter