Halburger

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Mostanában hamburgerekkel kísérletezgetek. Ez hibátlan lett, zsemle nélkül dupla adag salátával és hallal komplett fogásként is megállja a helyét. A mártást felszolgálhatjuk bármilyen bő olajban sült rántott húshoz, zöldséghez, kitűnően passzol.


Hozzávalók 4 főre


  • 4 db hamburger zsemle
  • 4 szelet tengeri halfilé (én harcsa hátszínből készítettem)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 8 levél saláta
  • 8 karika paradicsom (kb 1 db)
  • liszt, 1 kicsi tojás, morzsa

A mártáshoz:

  • 4 ek majonéz
  • 4 ek tejföl
  • csipet só
  • frissen tört bors ízlés szerint
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 5-8 csemegeuborka
  • 1,5 ek aprított kapor

Elkészítés


  1. A halszeleteket borsozzuk, lesózzuk, és amíg várjuk, hogy kicsepegjen belőle a víz, előkészülünk a panírozáshoz, valamint kettévágjuk a zsemléket és olaj nélküli serpenyőben ropogós barnára pirítjuk a vágásfelületüket.
  2. Ha ezzel megvagyunk, elkészítjük a krémet, melyhez vízbe rakjuk párolni az előzőleg apró kockákra vágott vöröshagymát, de csak 0,5-1 percre, hogy elmenjen az intenzív hagyma íze. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, kaporral, sóval, borssal, apró kockákra vágott uborkával, kaporral és a lecsepegtetett hagymával. Félrerakjuk a hűtőbe, amíg a halakat bepanírozzuk és kisütjük bő olajban.
  3. A kisült rántott halakat itassuk le rendesen, hogy ropogós legyen a bundája, és ne tocsogjon a zsírban. A zsemle aljára jöhet egy adag mártáskrém, rá a salátalevelek, a paradicsom, egy kevés párolt hagymakarika, a hal, ízlés szerint újbóli mártás és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánok!


Koncz Eszter