9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!


Minden címke 131



Mutasd az összes cikket...

Halburger

Mostanában hamburgerekkel kísérletezgetek. Ez hibátlan lett, zsemle nélkül dupla adag salátával és hallal komplett fogásként is megállja a helyét. A mártást felszolgálhatjuk bármilyen bő olajban sült rántott húshoz, zöldséghez, kitűnően passzol.


Hozzávalók 4 főre


  • 4 db hamburger zsemle
  • 4 szelet tengeri halfilé (én harcsa hátszínből készítettem)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 8 levél saláta
  • 8 karika paradicsom (kb 1 db)
  • liszt, 1 kicsi tojás, morzsa

A mártáshoz:

  • 4 ek majonéz
  • 4 ek tejföl
  • csipet só
  • frissen tört bors ízlés szerint
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 5-8 csemegeuborka
  • 1,5 ek aprított kapor

Elkészítés


  1. A halszeleteket borsozzuk, lesózzuk, és amíg várjuk, hogy kicsepegjen belőle a víz, előkészülünk a panírozáshoz, valamint kettévágjuk a zsemléket és olaj nélküli serpenyőben ropogós barnára pirítjuk a vágásfelületüket.
  2. Ha ezzel megvagyunk, elkészítjük a krémet, melyhez vízbe rakjuk párolni az előzőleg apró kockákra vágott vöröshagymát, de csak 0,5-1 percre, hogy elmenjen az intenzív hagyma íze. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, kaporral, sóval, borssal, apró kockákra vágott uborkával, kaporral és a lecsepegtetett hagymával. Félrerakjuk a hűtőbe, amíg a halakat bepanírozzuk és kisütjük bő olajban.
  3. A kisült rántott halakat itassuk le rendesen, hogy ropogós legyen a bundája, és ne tocsogjon a zsírban. A zsemle aljára jöhet egy adag mártáskrém, rá a salátalevelek, a paradicsom, egy kevés párolt hagymakarika, a hal, ízlés szerint újbóli mártás és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánok!


Koncz Eszter