Rozmaringos afrikai harcsa tésztában

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Szerintem az egyik legfinomabb húsú hal az afrikai harcsa, úgyhogy hoztam egy receptet, ami után biztos a család összes tagja megnyalja a 10 ujját!


Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg afrikai harcsa
  • 3 ek őrölt rozmaring
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 ek só
  • 1 kk fehérbors
  • 4 tojásfehérje
  • 6 csapott ek étkezési keményítő
  • 1 tk szójaszósz
  • napraforgó olaj a kisüléshez

Elkészítés


  1. A harcsaszeleteket hideg sós vízben jól átmossuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. Egy magas tálba tesszük a halszeleteket, ráreszeljük a citrom héját, és rácsavarjuk a levét is. Megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a rozmaringgal. Félretesszük, és pihentetjük 2-3 órán át.
  3. A tojásfehérjét felverjük egy habverővel, hozzákeverjük a keményítőt és a szójaszószt.
  4. Fölteszünk a tűzhelyre egy serpenyőben kb. 4 dl olajat, és jó forróra hevítjük. Elővesszük a halszeleteket, belemártjuk őket a tésztába, és ropogósra sütjük.
  5. Petrezselyemmel megszórva citromszeletekkel tálaljuk.

Jó átvágyat hozzá!


Koncz Eszter