9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!


Minden címke 131



Mutasd az összes cikket...

Rozmaringos afrikai harcsa tésztában

Szerintem az egyik legfinomabb húsú hal az afrikai harcsa, úgyhogy hoztam egy receptet, ami után biztos a család összes tagja megnyalja a 10 ujját!


Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg afrikai harcsa
  • 3 ek őrölt rozmaring
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 ek só
  • 1 kk fehérbors
  • 4 tojásfehérje
  • 6 csapott ek étkezési keményítő
  • 1 tk szójaszósz
  • napraforgó olaj a kisüléshez

Elkészítés


  1. A harcsaszeleteket hideg sós vízben jól átmossuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. Egy magas tálba tesszük a halszeleteket, ráreszeljük a citrom héját, és rácsavarjuk a levét is. Megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a rozmaringgal. Félretesszük, és pihentetjük 2-3 órán át.
  3. A tojásfehérjét felverjük egy habverővel, hozzákeverjük a keményítőt és a szójaszószt.
  4. Fölteszünk a tűzhelyre egy serpenyőben kb. 4 dl olajat, és jó forróra hevítjük. Elővesszük a halszeleteket, belemártjuk őket a tésztába, és ropogósra sütjük.
  5. Petrezselyemmel megszórva citromszeletekkel tálaljuk.

Jó átvágyat hozzá!


Koncz Eszter